mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Kadir Topbaş Mahkemede

Editör ~ 05 Temmuz 2011 ~ Siyaset, Yaşam ~ 1829 Kez Görüntülendi. A- A+

Mülkiyeti İETT Genel Müdürlüğüne ait Levent’teki eski garaj arsasının İETT”den Büyükşehir Belediyesi’ne satış ve devrinde mevzuata ve İETT’nin çıkarlarına aykırı usulsüz işlemlerle kurumu zarara uğrattığı iddia edilen İstanbul Büyükşehir Beledipe Başkanı Kadir Topbaş, hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan hakim karşısına çıktı.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 3 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve avukatları hazır bulundu. İddianamenin okunmasının ardından kimlik kontrolü yapılan Topbaş, evli ve 3 çocuk babası olduğunu belirterek, aylık gelirinin ise 10 bin TL olduğunu belirtti.

“TOPBAŞ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ”

Kadir Topbaş suçlamayı redderek, “Söz konusu arsanın satıldığı tarihteki ekonomik durum ve biçilen değer dikkate alındığında, kurumların zarar ettirilmesi söz konusu değildir. Gerek İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin gerekse ayrı bir kuruluş olan İETT Genel Müdürlüğü’nün çıkarlarını gözetmek durumundayım” dedi.

“İLGİLİ YASA VE YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNE GÖRE DAVRANDIM”

“Ayrıca yapılan işlemin usulsüz olduğu yönündeki iddiaları da kabul etmiyorum” diyen Topbaş savunmasını şöyle tamamladı: “İlgili yasa ve yönetmelik hükümlerine göre davrandım. Bunun hukuki kalıp içerisinde değerlendirilmesini istiyorum. Encümen kararında belirli bir miktar aşıldığından dolayı bulunduğum konum itibarı ile onay yapmak durumunda kaldım” dedi. Kadir Topbaş”ın avukatı Abdullah Pehlivan, sanık Topbaş’ın duruşmalardan vareste tutulması talebinde bulundu.

TOPBAŞ DURUŞMALARDAN VARESTE TUTULDU

Duruşmaya katılma isteğinde bulunan Cemal Acar ise, “Suçtan hem kurumum hem şahsi olarak ben zarar gördüm. Davaya katılmak istiyorum. O dönemde, İETT Genel Müdür yardımcısıydım. Yapılan işlemleri yetkili makamlara bildirmek zorundaydım. Ayrıca kurumun genel müdürü bu olayı ve belediye başkanını ihbar ettiğimden dolayı hakkımda disiplin soruşturması açtı” dedi.
Mahkeme başkanı Refik Özcan, sanık Topbaş’ın duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul ederek, Cemal Acar’ın katılma talebini reddetti. Mahkeme dava dosyasının incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

“YAPTIĞIMIZ İŞLER DOĞRU VE YASAL”

Adliye çıkışında habercilerin sorularıyla karşılaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şunları söyledi:

“İETT arsasının Büyükşehire devri konusundaki iddia tabii ki. Şunu özellikle söyleyeyim gülünü seven dikenine katlanır. Bu şehre hizmet yapmanın zaman zaman bu tarzda da bir takım sıkıntılar olacak. Bunu sıkıntı olarak da kabul etmiyorum. Yaptığımız işler doğru ve yasal. Ve herşeyde alnımız açık başımız dik. Tabii ki hukuk devletindeyiz. Bir dilekçe vererek şikayette bulunabilir insanlar, iddia da ortaya atabilirler. Bu yargılama süreci bittikten sonra kendi hukuki süreci başlatmak için kendi haklarımız saklı durumda. Daha sonrayı bekliyoruz arkasından biz konuşacağız. Şimdi bu sürecin bitmesini bekliyoruz. Konu sürmekte özellikle sabırlı olmak durumundayız ama bu süreç bittikten sonra esas hamleyi biz yapacağız.”(Milliyet)


Etiketler: , , ,

habere yorum yapın

Yorum yapın: