mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Perşembe günü her şeyi açıklayacağım

Editör ~ 27 Mart 2012 ~ Spor, Tüm Manşetler ~ 3234 Kez Görüntülendi. A- A+

Aziz Yıldırım Perşembe günü her şeyi açıklayacak. 16’sı tutuklu 93 sanıklı davanın 10. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştiriliyor. Duruşmada söz alan Aziz Yıldırım hakime; “Burada sadece biz yargılanıyor gibiyiz, diğerleri nerede? Trabzonlular nerede? 6 ay sonra geleceklerse hiç gelmesinler. Madem öyle burada tüm Türk sporu yargılansın” talebinde bulundu.

24 Şubat’taki duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Ömer Ülkü ve Mehmet Yenice’nin, suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak tahliyesine karar vermişti.

3 Temmuz 2011’de Türkiye gündemine damgasını vuran şike operasyonunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar şike yapmak, teşvik primi vermek ve suç örgütü oluşturmak suçlarından yargılanıyor.

Şike davasının dün görülen 9. duruşmasında 16 tutuksuz sanık ifade vermişti.

Aziz Yıldırım: Perşembe gününü bekleyin

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Mithat Halis’e, “Senizin duyumun yüzünden biz 9 aydır suçsuz yere yargılanıyoruz derken; “Bu dava şike davası değil. Perşembe günü her şeyi açıklayacağım” diyerek duruşmaya damga vurdu.

– Aziz Yıldırım: Trabzonsporlu yöneticilerin dinlemelerden haberi olduğunu gösteren tapeleri Perşembe günü açıklayacağım.
– Aziz Yıldırım Mithat Halis’e sorular sordu. Ve Mithat Halis de, Fenerbahçe’den kimsenin Sivasspor’a Ankaragücü maçı için bir şey istemediğini söyledi.
– Aziz Yıldırım: Bu dava başka bir dava Perşembe gününü bekleyin. Bu bir şike davası olsaydı ben burada olmazdım. Davada yargılanan herkes gelsin buraya yüzleşelim hesaplaşalım o zaman.
– Aziz Yıldırım: Sadece biz yargılanıyor gibiyiz. 6 ay sonra geleceklerse hiç gelmesinler. Tüm Türk sporu burada yargılansın o zaman.
– Hakim: Bu talebi değerlendireceğiz. Onları da çağıracağız çapraz sorguya burada alalım.
– Aziz Yıldırım: Fenerbahçe dışındakiler neden buraya gelmiyorlar. Trabzonlular neden gelmiyorlar Neredeler onlar?

Mithat Halis ağlayarak verdiği savunmasında şunları söyledi;

“Ben iddianameyi okumaya dahi gerek duymadım. Çünkü savcı ifademi dahi almadı Beni ciddiye almadılar. 80’de de siyasi davalarda yargılandım. Şimdi şike davasında yargılanmayı kendime yediremiyorum. Bu hayırlı bir dava değil.Suçlama ne? Kim kimi neyle suçluyor? Bileyim de cevap vereyim. İhalenin olduğu yerde temizlik olmaz. Futbol da buna dahil. Duyum almışlar. Ne duyumu burada herkes duyum alıyor. Duyum nedir ya ne duyumu? Değil telefon konuşmalarını kapı arkasındaki konuşmalarını dahi kabul ediyorum. Lanet olsun. Bu olaylarla ilgim yok, ayrıca şike de teşvik de yok… Teşvik, şike bahis için olur. Burada öyle bir bağ yok.”


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: