mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Sahte Bal Üreten Firmalar Açıklandı

Editör ~ 27 Mart 2012 ~ Sağlık, Tüm Manşetler ~ 3858 Kez Görüntülendi. A- A+

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sahte bal ürettiği belirlenen iki firmayı internet sitesinden açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yapılan kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu’nun 31’inci maddesinin 6’ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Ayrıca 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü çerçevesinde, laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan ürün/firma bilgileri aşağıda yer almaktadır.” denildi.

Bakanlığın internet sitesinden Oskar markası ile süzme çiçek balı üreten Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret Ltd.Şti ve Maxitat markası ile süzme çiçek balı üreten Tadaban Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti‘nin isimleri kamuoyuna açıklandı.
(Cihan)


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: