mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Antalya’da başkan adayları mal varlıklarını açıkladı

Editör ~ 27 Mart 2014 ~ Siyaset ~ 4308 Kez Görüntülendi. A- A+

Rakipler arasında siyasi polemiklere neden olan mal varlığı konusuna açıklık getirmek isteyen CHP’li Mustafa Akaydın mülklerini, kendilerine ait internet sitesi, televizyon yayınları, seçim çalışmaları kapsamındaki mahalle ziyaretlerinde seçmenlere anlattı.

AKAYDIN: “BAŞKAN OLDUKTAN SONRA MAL VARLIĞIM AZALDI”

Mal varlığını televizyon programlarında ve seçim çalışmaları kapsamında gittiği mahallelerde seçmenlere anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı CHP’li Mustafa Akaydın, başkan olduktan sonra mal varlığında azalma yaşandığını dile getirdi. Mahalle ziyaretlerinde elindeki tablo ile mal varlığını vatandaşlara anlatan Akaydın, belediye başkanı olarak göreve başladığı 2009 yılında Antalya ve Ankara’da üçte bir hisseli ve diğerleri tam olmak üzere 8 adet bina türünde gayrimenkulü, 4 adet otomobil türünde taşıtı, bir bankada mevduat hesabı türünde 132 bin lira, Antalya ve Çorum’da önemli bir kısmı çeşitli büyüklükte arsa ve tarla ile çeşitli ziynet eşyası bir adet hisse senedi bulunduğunu aktardı. Akaydın 2014 yılındaki mal varlığında ise bir ev ile bir otomobilinin satıldığını, mevduat hesabının da 50 bin lira azaldığını açıkladı.

AK PARTİLİ TÜREL EŞİNİN MAL VARLIĞINI DA AÇIKLADI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ak Partili Menderes Türel de internet sitesinde 24 Mart tarihi itibariyle, mal beyanında eşi Ebru Türel’e ait olan mülkleri de açıkladı. İnternet sitesinde Türel’in yüzde 50 hissesi kendisine ait yüzde 50 hissesi de eşine ait bir matbaası, Antalya’da yayımlanan bir yerel gazetede yüzde 5 hisse, İstanbul Bomonti’de 1 oda, salon 94 metrekare daire ile Antalya Döşemealtı Başköy’de 42 bin 231 metrekare tarlası olduğu belirtildi. Türel’in nakit 46 bin 87 lirası, emeklilik sigortasında da 237 bin 686 lirası olduğu ifade edilen internet sitesinde, eşi Ebru Türel’e ait Antalya Uncalı Ata Sitesi’nde 300 metrekare konut kaydedildi. Ebru Türel’in 188 bin 833 lira nakit, emeklilik sigortasında da 105 bin 819 lirası olduğu aktarıldı.

EN MÜTEVAZİ MAL VARLIĞI MHP’Lİ ADAYIN

MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Kemal Çelik ise mal varlığını Serik’in Karadayı beldesinde babasından miras kalan 5 bin 200 metrekare arsa, Ankara Çankaya Altay Sokak’ta daire, bir araba olarak açıkladı. Çelik’in mal varlıklarının toplam değerinin 520 bin lira olduğu ifade edildi.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: