mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

TRT Okul’da sis bombası dersi

Editör ~ 13 Nisan 2012 ~ Teknoloji, Tüm Manşetler ~ 4104 Kez Görüntülendi. A- A+

TRT’den sis bombası dersi, sis bombası nasıl yapılır? TRT Okul bünyesinde 1 yıldır ekranlara gelen ‘Okuldaki Mucit’ programında, çocuklara sis bombası yapımı da öğretildi..

AÇIK ALAN TAVSİYESİ

Laboratuvar ortamında bilimsel deneylerin anlatıldığı programda çocuklara robotlardan, güneş enerjisinin kullanımı ve basit makinelere kadar yararlı bilgiler veriliyor. Özel bir firma tarafından hazırlanan programda ‘sis bombası yapma’ deneyinin de gösterilmesi dikkat çekti. Deney en son iki hafta önce ekranlara geldi. Alüminyum folyo, tenis topu, kibrit çöpü gibi çocukların kolay ulaşabileceği malzemelerle yapılan deney sırasında, ‘bomba’, ‘kibrit’, ‘barut’ ve ‘sis’in tanıtımı da yazılı şekilde ekrana yansıdı. Laboravutar ortamında yapılan deney için sunucu ‘Bu deneyi sakın evde yapmayın, açık alanda yapın’ uyarısında bulundu.

ÇOCUKLAR PAYLAŞTI

Sis bombası yapan bazı öğrencilerin ise bunu internet sitelerinde paylaşması dikkat çekti. Kayseri Sarız Yaylacı İlköğretim Okulu’ndan bir öğrenciye ait görüntüler de blogda paylaşılıyor. TRT Okul’un programı ise facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde de yayınlandı.

‘Öğrencilere zararlı deney yaptırmayız’

Programın Yayın Koordinatör Yardımcısı Suat Tekiner, ‘Amacımız, deney kitaplarında yer alan bilgileri görselleştirmektir. Tümüyle laboratuvar ortamında, zararı olmayan ve öğrencilerin öğreneceği şekilde deneyler yapıyoruz. Mesela hava basıncı nelere etki eder, gaz basıncı olursa ne olur, sis nasıl oluşur gibi. Sis bombası deneyimiz de bu çerçevede yapılmış, asla zararlı olmayan, sisin nasıl meydana geldiğini açıklamaya dönük bir deneydir. Öğrencilere zararlı deney yaptırmak gibi bir amaç asla olamaz’ dedi. (Akşam)


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: