mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Şampiyon Galatasaray – 2011-2012 Sezonu

Editör ~ 12 Mayıs 2012 ~ Spor, Tüm Manşetler ~ 3528 Kez Görüntülendi. A- A+

Spor Toto Süper Final’in son haftasında iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray şampiyonluk için karşı karşıya geldi.

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan maçta Fenerbahçe’yi galibiyet, Galatasaray’ı ise beraberlik şampiyon yapacaktı. Tüm Türkiye’nin nefesi kesen derbide gol sesi çıkmadı ve Galatasaray 0-0’lık seşitlikle 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

FENERBAHÇE – GALATASARAY

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

FENERBAHÇE: Volkan, Orhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Dia, Emre, Selçuk, Stoch, Cristian, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan, Engin, Melo, Selçuk, Riera, Necati, Elmander
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

Fenerbahçe maç boyunca topu daha fazla ayağında tutup atak geliştirmeye çalışmasına rağmen aradığı golü bulamadı. Kalesini iyi savunan ve risk almayan Galatasaray ise Saracoğlu’nda istediğini aldı. Ligin normal sezonunu lider olarak tamamlayan Galatasaray, Süper Final’de de zirveyi bırakmayınca mutlu sona ulaşmayı başardı.

Galatasaray 2011-2012 sezonunu 48 puanla, 46 puanlı ezeli rakibi Fenerbahçe’nin önünde tamamlayarak Fatih Terim yönetiminde ipi göğüsledi ve 18. daşampiyonluğuna ulaştı. Böylece Feenerbahçe ve Galatasaray’ın şampiyonluk sayıları eşitlenmiş oldu.

Öte yandan tarihi derbide Fenerbahçe’de 65. dakikada Issiar Dia, Galatasaray’da ise Tomas Ujfalusi 80. dakikada ikinci sarı karttan atılarak takımlarını 10’a kişi bıraktı.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: