mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Tapeler İncelensin Dedi Dava Düştü

Editör ~ 13 Mayıs 2015 ~ Siyaset, Tüm Manşetler ~ 5802 Kez Görüntülendi. A- A+

chp-akp-tape‘Tapeler İncelensin’ Denince Erdoğan’ın Açtığı Dava Düştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ”Hırsızdan Cumhurbaşkanı olmaz” sözü için CHP liderini mahkemeye verdi. Kılıçdaroğlu, ”İnternete düşen tapeler incelensin” dedi. Hakim, bilirkişi atamak istedi. Cumhurbaşkanının avukatları buna karşı çıkınca dava düştü.

 

Sözcü’den Asuman Aranca’nın haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos 2014’te TBMM’deki konuşmasında Erdoğan için “Hırsızdan ve yalancıdan Cumhurbaşkanı olmaz. Google’a yalancı Başbakan yazdığınız zaman 450 bin kere Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor. Hırsız Başbakan yazdığınızda da 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor” demişti. Bunun üzerine Erdoğan’ın avukatları da CHP lideri aleyhinde 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

MONTAJ DEDİLER, RAPOR VERMEDİLER

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davanın son celsesinde, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, müvekkilinin bu sözleri 17-25 Aralık sürecinde internette yayınlanan Erdoğan’a ait ses kayıtlarına dayanarak söylediğini belirterek bu tapelerin bilirkişilere verilerek orijinal olup olmadığının tespitini istedi. Erdoğan’ın avukatları tapelerin montaj olduğunu öne sürünce Avukat Çelik, ”Bu kayıtlarda oynama olmadığı Adli Tıp Kurumu’nca tespit edilmiştir” dedi.

TAPELER İNCELENSİN TALEBİ PANİKLETTİ

Avukat Çelik, ”Biz, Genel Başkanın konuşmasına dayanarak yapılan tapelerin gerçek olduğundan yüzde yüz eminiz. Mahkemenizce seçilecek bir bilirkişi heyetine inceleme yaptırılsın. Kayıtların montaj olduğu yönünde bir rapor verilirse bu davayı kabul etmeye ve istenen tazminatı ödemeye hazırız” dedi.

Erdoğan’ın avukatları ise bu resti göremedi ve bilirkişi talebine karşı çıktı. Bunun üzerine mahkeme davanın reddine karar verdi.

Sözcü


Etiketler: , ,

habere yorum yapın

Yorum yapın: