Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

EDİRNE KLARNET FESTİVALİ FİNALİNDE YILDIZLAR GEÇİDİ

Editör | 20 Haziran 2012 | Magazin A- A+

EDİRNE KLARNET FESTİVALİ FİNALİNDE YILDIZLAR GEÇİDİ

Gecenin sunuculuğunu yapan Osman Tan Erkır, Kırkpınar Ağalığı için adaylığını açıklarken, ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Yunanistan’ın ‘klarnet büyücüsü’ Vassilis Saleas ve Bulgaristanlı klarnet sanatçısı İvo Papazov aynı sahnede konser verdi. Geceye sonradan katılan Kurtlar Valisi’nin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz ise sunucu Erkır’ın ‘ortak Kırkpınar Ağası olalım’ teklifini kabul etmedi.

Edirne Belediye Başkanlığı’nın bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Klarnet Festivali, dünyanın en ünlü klarnet ustalarına ev sahipliği yaptı. Üç gündür süren festivalin finali dün gece trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’ndeki yapıldı. Geceye ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Yunanistan’ın ‘klarnet büyücüsü’ Vassilis Saleas ve Bulgaristanlı klarnet sanatçısı İvo Papazov katıldı.

ERKIR KIRKPINAR AĞALIĞINA SOYUNDU

Gecenin sunuculuğunu yapan Osman Tan Erkır, bu yıl 651’ncisi yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalığına aday olduğunu açıkladı.

Edirne’de 643 ve 644’üncü Kırkpınar Güreş Ağası Mustafa Altunhan’ın kendisine sponsor olması nedeniyle 652’nci Kırkpınar Güreş Ağalığı için aday olduğunu ifade eden Erkır şunları söyledi:

“Edirne’deki klarnet festivali için kente geldim. Ben kendimi Edirneli gibi hissediyorum. Edirneliler zaten bana ağa gibi davranıyorlar. Beni çok seviyorlar. Ben de onları çok seviyorum. Edirne ile ilgili her türlü organizasyonda gönül olarak bir şey karşılığı değil. Bence marka şehir olabilecek bir şehir. Kırkpınar Ağalarından Mustafa Altunhan benim çok sevdiğim ağabeylerimden. Bana dedi ki ‘Seni ağa yapalım.’ O ne derse ben yaparım da, kendisini benim bu konuda antrenörüm olacak.”

643 ve 644’üncü Kırkpınar Güreş Ağası Mustafa Altunhan ise, şu andan itibaren Osman Tan Erkır’ın Kırkpınar Ağası olarak adaylığını açıkladıklarını ifade ederek, “Onun sponsoru benim. Adalık adaylığımızı resmen açıklıyoruz. Osman Tan Erkır’ı Kırkpınar’a ağa yapacağız” dedi.

Klarnet festivalinin final gecesinde sahneye ilk olarak ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı çıktı. Edirne’nin Keşan İlçesi’nde doğan Çağrı, memleketinin böyle bir festivale ev sahipliği yaptığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Dünyanın en önemli klarnet ustaları Edirne’de. Oldukça heyecanlıyız. Bence klarnet insanlığı birleştiren önemli bir müzik aleti. Klarnet aracılığıyla dünya kardeşliğini Edirne’de ilan ettik. Klarneti sevenler sınır tanımaz bir şekilde Edirne’ye geldi” diye konuştu.

BABA KLARNETÇİLER SAHNEDE

Serkan Çağrı, konserinin bir bölümünde sahneye 3.5 yaşındaki oğlu Nefes ve klarnet ustası babası Fevzi Çağrı’yı çıkardı. Babalar Günü’nü sahnede babasının elini öperek kutlayan Serken Çağrı, oğlu ve babasıyla birlikte klarnet çaldı.

USTALAR AYNI SAHNEDE

Klarnet sanatçısı Şükrü Tunar’ın 50’nci ölüm yıldönümü olduğunu kaydeden Serkan Çağrı, konserleri Tunar’a armağan etti. Ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Yunanistan’ın ‘klarnet büyücüsü’ Vassilis Saleas ve Bulgaristanlı klarnet sanatçısı İvo Papazov aynı sahnede konser verdi.

Konser sonunda, Edirne Belediye Başkanı Sedefçi,Türk- Yunan- Bulgar dostluk günlerinin yaşandığını ifade ederek, Şükrü Tunar’ın kızı Güneş Tunar Erkan, konserin sunuculuğunu yapan Osman Tan Erkır, konseri izleyen Kurtlar Vadisi’nin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz ve sahne alan sanatçılara Edirne el sanatlarından Edirnekari yapımı tablo hediye etti. Serkan Çağrı’da Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’ye yağlı boya tablosunu armağan etti.

KURTLAR VADİSİ’NİN POLAT’I AĞALIĞI KABUL ETMEDİ

Sunucu Osman Tan Erkır, 643 ve 644’üncü Kırkpınar Güreş Ağası Mustafa Altunhan’ın kendisine sponsor olması nedeniyle ağa adayı olduğunu hatırlatarak oyuncu Necati Şaşmaz’a ‘ortak ağalık’ teklif etti. Ancak Şaşmaz bu teklifi kabul etmedi. Yaklaşık 2,5 saat süren konseri Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen konukların yanı sıra yaklaşık 7 bin kişi izledi.

 

Kaynak: aktifhaber.com
7822 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: