Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

TÜRKİYE İLE İSRAİL İSTANBUL’A KÖY KURACAK

Editör | 24 Mart 2015 | Gündem, Tüm Manşetler A- A+

TÜRKİYE İLE İSRAİL İSTANBUL’A KÖY KURACAK

Türkiye ile İsrail mücevher borsası temsilcileri, Türkiye’de taş kesim köyleri kurma hazırlığında.. Mücevher sektöründeki uzmanlığı ve teknolojisi ile öne çıkan İsrail, Türkiye’nin maliyet avantajından yararlanarak Türkiye üzerinden yeni pazarlara açılacak.

Thelira‘dan Ceren Dilekçi‘nin haberine göre, iki ülkenin ortak kuracağı taş kesim köylerinde işlenecek elmaslar ile yeni alıcılar hedefleniyor.

TAŞ KESİM KÖYLERİ GELİYOR

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, THELİRA’ya yaptığı açıklamada dünyadaki elmasın büyük bir bölümünü kesen İsrail ile güç birliği yapacaklarını söyledi.

İsrail mücevher borsası temsilcilerinin Türkiye’nin taş kesim köyü kurma tekliflerine sıcak baktıklarını kaydeden Güner, ”Dünyadaki elmasın hamı İsraillilerin elinde. Türkiye’de taş kesim köyleri kurabileceğimizi söyledik. Onlar da bu konuda destek olabileceklerini söylediler. Onlar getirecek, biz burada kesip satacağız. Belirli bir pilot bölge belirlenecek. Diyelim ki Kastamonu’nun ya da Düzce’nin başka bir köyünde bir yer tespit edip 5 bin kişinin çalışacağı kesim yerleri kurulacak. Onların ustalığına ihtiyacımız var. İsrail’de maliyetler yüksek olduğu için kurtarmıyor. fakat bizim maliyetlerimiz onlarınkinin neredeyse üçte biri. Biz bu konuda avantajımızı değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca İsrail’in ulaşamadığı ülkelere mal satabiliyoruz.” diye konuştu.

İSTANBUL’DA DEV YERLEŞKE KURULABİLİR

İsrail Mücevher Borsası Kıdemli Başkan Yardımcısı Yaacov Kattan ise İsrail’in önde gelen medya kuruluşlarından Globes’a yaptığı açıklamada Türkiye mücevher sektörü temsilcilerinin İstanbul’da büyük bir bölümü elmas imalatında kullanılmak üzere 150.000 metrekarelik yerleşke kurma teklifiyle kendilerine geldiğini belirtti. Türkiye’nin bu alanda uzmanlık ile teknolojiye ihtiyacı olduğunu kaydeden Kattan, İsrail’de ise emek maliyetlerinin çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

Türkiye ile ilişkilerin gelişmesiyle daha fazla ülkeye girme imkanı yakalayacaklarını bildiren Kattan Türkiye uzmanlar ile gelişmiş teknoloji göndereceklerini, Türkiye’de mücevher işleme işi yapacaklarını söyledi.

Kaynak: http://www.haber3.com/turkiye-ile-israil-istanbula-koy-kuracak-3276313h.htm#ixzz3VINg3iom

7293 Kez Görüntülendi.

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: