Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Bayan Orkestra İstanbul Muhafazakâr Kesime Eğlence

Fikir Tohumu | 28 Ağustos 2012 | Magazin A- A+

Bayan Orkestra İstanbul Muhafazakâr Kesime Eğlence

Bayan Orkestra İstanbul
http://www.bayanorkestra.gen.tr
Merve Akar attığı mailde şöyle diyordu “Merve Hanım, kadınlarla ilgili haberler yapıyorsunuz. Annem Serap Erdem, ben ve ekibimiz kadınları eğlendiriyoruz. ‘Anne-kız’ ekibi olarak ‘perde arkası eğlence’ye son verdik”. Merak ettim ekiple hemen buluştum. Serap Erdem yıllarca düğünsalonlarında çalışmış bir şarkıcı. Çalıştığı salonlarda göçmenlerin yaptığı kadın-kadına eğlencelere erkeklerin girmesi yasakmış.

Erkek piyanistler perde arkasında çalar, kadınları eğlendirirmiş. Şarkıcı Serap Erdem ise ‘perde arkası’ eğlenceye son vermek, kadınları ve erkek piyanistleri bu çileden kurtarmak istemiş. Kadınları kızı Merve Akar’la eğlendirmeye başlamış. Yaptıkları iş almış başını gitmiş. Serap Hanım’ın fikri muhafazakar kesimin hoşuna gitmiş. ‘Anne-kız’a talep yağmaya başlamış.
http://www.bayanorkestra.gen.tr/
Tarikatlar “‘Annekız’ eğlencesi günah değildir, eğlenecekseniz ‘Anne-kız’la eğlenin” diye salık vermiş. Serap Erdem ve kızı artık fotoğrafçısı, davulcusu ve kameramanıyla koca bir ekip. Bazen Eresin, Akgün, Grand Anka, Adile Mermerci gibi otellere, kimi zaman da kadın-erkeğin ayrı ayrı eğlendiği lüks villalara gidiyorlar. Serap Erdem “Bu kadar talep geleceğini bilseydim, bu işi çook önceden yapardım” diyor. Çarşaflarını çıkararak, başlarını açarak eğlenen kadınların gecelerde giydiği kıyafetleri, süsleri de anlatmakla bitiremiyor…

Serap Erdem (47), şarkıcı

Siz kimsiniz?

22 yıl düğün salonlarında solistlik yaptım. Önceleri aile içinde şarkı söylüyordum, sonra tanıdıklarımızın düğün salonlarında çalışmaya başladım. Bayrampaşa’da bir düğün salonunda çalışırken Arnavut, Yugoslav gibi göçmenlerin düğünlerine asla erkek sokmadıklarını fark ettim. Kadın eğlenceleri hep perde arkası olurdu. Damat dahi giremezdi.

Pardon, ‘perde arkası’ ne demek?

Düğün salonunda kadınları eğlendirecek piyanistin önüne perde çekilirdi. Piyanist eğlenen kimseyi görmezdi. Perdenin arkasına girebilen kapalı ya da açık bir kadın görevli olurdu. O eğlenen kadınların isteklerini piyaniste ulaştırırdı. Piyanist erkek olduğu için yapılırdı tüm bunlar. Kadın piyano çalan yok. Perde arkası eğlence 4 saat sürerdi. Piyanist tuvalete bile gidemezdi. Göçmenler eğlencelerine erkek sokmadıkları için perde arkasını tercih ederlerdi.

Kadın eğlencesi yapmak sizin aklınıza nereden geldi?

http://www.bayanorkestra.gen.tr/
Çalıştığım düğün salonundan tanıdığım bir piyanist arkadaşım 4 saat boyunca yerinden kalkmadan müzik yaptığı için idrar yollarından rahatsızlandı. Sonunda pes etti. Kadın olduğum için eğlenceyi ben yapmaya başladım. İstediği parçaları çalıp eğlendiriyordum kadınları. Şarkı da söylüyordum. Sonra kızımı yanıma aldım. Baktık işi ikimiz iyi yürütüyoruz, talep çok, kızım klavye dersi almaya başladı. Ve ismimiz ‘Anne-kız’ olarak göçmen çevresine yayıldı. 8

Şimdi davulcuyla, fotoğrafçıyla kocaman bir ekipsiniz. Nasıl oldu da bu kadar duyuldunuz?

http://www.bayanorkestra.gen.tr/
Kadın eğlencesi tahmin ettiğimizden çok talep ediliyormuş. Özellikle muhafazakar kesimde! Göçmenler aracılığıyla muhafazakarlar da bizi duydu. Sıkı, tutucu bir kesime hitap etmeye başladık. Biz bile şaşırdık. Bir annekızın eğlence işini yapması kadınlara güven verdi. Zamanla “Kadın davulcunuz yok mu?, kameraman istiyoruz, fotoğraf çeker misiniz?, dansöz getirtebilir misiniz?” gibi istekler geldi. Kadınlar nasıl eğlenmek istiyorsa, bizim işimiz öyle şekillendi. 3 yıldır işin içindeyiz. Ve talep yağıyor. Yarın 2’si gece, 2’si gündüz 4 kınamız var.

Kadınlar matinesi gibi bir eğlence…

Aynen öyle… Bizim düşündüğümüzden bambaşka bir hal aldı bu eğlence. Ayrıca hayatımızda görmediğimiz kadar farklı insan ve dolayısıyla adetle karşılaştık. Karaçarşaflıdan tarikatüyelerine kadar ismimiz, şanımız duyulmuş.

Nasıl?

http://www.bayanorkestra.gen.tr/
Bir gün telefon geldi. Telefondaki ses şöyle diyordu, “Kadın hocamız sohbetlerinde sizinle eğlenmemizin günah olmayacağını söyledi. Kadınlara bir erkek sesi bile haram olurmuş ama bir anne-kız var, onlarla eğlenirseniz haram olmaz” demiş. Şaşırdık tabii…

İlk kimin organizasyonunda patladınız?

Düğün salonu dışında ilk gittiğimiz organizasyonlardan biri Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bülbül’ün kızının kınasıydı. Muhafazakar bir kesimdi. Çok elitlerdi. Daha birçok isim var ama söylemem doğru olmaz.

Çağırıldığınız her yere gider misiniz?

Genelde tehlikeli bir durum yoksa evet. 5 yıldızlı otele de gidiyoruz, düğün salonuna, dernekte yapılan organizasyona da. Eresin, Akgün Otel, Grand Anka, Adile Mermerci, Çamlıca Tepesi’ndeki hemen hemen tüm restoranlara gittik, gidiyoruz. Muhafazakar kesim Başakşehir’de de oluyor. Neredeyse açık bir kadına bile rastlayamazsınız. Oradan çağıran çok oluyor. Bazen kadınlar ve erkekler ayrı ayrı restoranlarda oturuyor. Biz kadınları eğlendirirken, erkekler de aralarında sohbet ediyor. Kimi zaman şahane villalara çağırılıyoruz.

Kaynak; Pazar Postası

34382 Kez Görüntülendi.
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: