Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

Editör | 27 Eylül 2013 | Tüm Manşetler A- A+

Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

tuncel_kurtiz_hayatini_kaybettiÜnlü oyuncu Ramiz Dayı Tuncel Kurtiz evinde ölü bulundu.
77 yaşındaki Kurtiz’in Etiler’deki evinde düşerek kafasını çarptığı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtiliyor. Oyuncuya, 2009 yılında geçirdiği kalp krizinin ardından anjiyo yapılmıştı. Büyük usta Tuncel Kurtiz için yarın saat 11.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlenecek, Tuncel Kurtiz Cenaze Töreni.

TUNCEL KURTİZ KİMDİR?

Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı, senarist. Annesi Boşnak olan Kurtiz’in babası da, babası da Selanik doğumlu bir Türk bürokrattı. Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu’nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçı, doğayla içiçe yaşamayı sever. 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü, Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla kazandı. Hacı ve Asi adlı TV dizilerinde başrol oynadı.

 

Tuncel Kurtiz 78 yaşındaydı. Yılmaz Güney’le birlikte sinemada toplumsal gerçekçilik ekolünün sayılı isimlerinden biri olan Kurtiz, 1995 yılında Reis Çelik imzalı Işıklar Sönmesin filminde rol almıştı. Filmde, Kürt sorununa oldukça cesur göndermeler vardı.

8135 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: