mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Sosyal Medya kilo yapıyor

Editör ~ 14 Temmuz 2013 ~ Sağlık ~ 2569 Kez Görüntülendi. A- A+

Gün içinde iştah kabartan yiyecek ve içeceklerin, tatlı ve abur cuburların sosyal medyadaki fotoğraf paylaşım oranları diğer paylaşımlara göre oldukça yüksek bir paya sahip. Sosyal medyada yer alan abur cubur tüketimi ile ilgili fotoğraflar, kişide açlık hissine yol açabiliyor.

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, sosyal medya bağımlılarını düzensiz beslenme ve abur cubur tüketimine karşı şu önemleri almaları gerektiğini belirtiyor.

ABUR CUBUR TÜKETİMİNDE SAĞLIKLI TERCİHLER YAPIN

Patates cipsi yerine 1 bardak kadar yağsız patlamış mısır tüketebilirsiniz. Yüksek kalori içeren kremalı bisküviler yerine kepekli ve az şekerli bisküviler tercih edilmeli.

En tehlikeli abur cuburların başında sosyal medyada da büyük oranda paylaşım alan yaş pasta ve cheesecake gibi yağ ve şeker oranı yüksek pastane ürünleri gelmektedir. ‘Bu gibi besleyiciliği düşük ama kalori içeriği yüksek besinler yerine meyve tüketerek de tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Meyvelerin içerdiği meyve şekeri sayesinde kan şekeriniz yükselecek ve tatlıya olan eğiliminize çözüm olabilecektir. Orta büyüklükteki bir armut, 1 avuç kadar kuru dut, 3-5 adet kuru kayısı, 1 avuç üzüm, 10-15 adet çilek, 1 avuç kadar kurutulmuş elma veya 1 orta büyüklükte portakal tercih edebileceklerinizin sadece bir kısmı.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: