mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Antioksidan Soğan ve Sarımsak

Editör ~ 23 Nisan 2012 ~ Sağlık ~ 2919 Kez Görüntülendi. A- A+

Antioksidan deposu soğan ve sarımsağı sofranızdan eksik etmeyin. Diyetisyen Nilgün İstek yaptığı açıklamada vücudun yapı taşı olması bakımından protein kaynaklarının ve günlük alınan protein miktarının vücut direnci açısından çok önemli olduğunu, düzenli protein alımıyla doğal savunma sisteminin korunabileceğini belirtti. Akman, güne portakal, greyfurt ve mandalina karışımından yapılan taze sıkılmış meyve suyu ile başlamanın hastalıklara karşı vücutta direncini artıracağını bildirdi.

Sabah kahvaltısında bol protein alınması, taze nane, maydanoz, marul gibi yeşil sebzelerin tüketilmesinin vücudu zinde kılacağını anlatan Diyetisyen İstek, “E ve C gibi antioksidan taşıyan vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırılabileceğini söyledi.

SOĞAN VE SARIMSAĞA SOFRANIZDA YER AÇIN
Vücudumuzda üretilen çok güçlü bir antioksidan olan glutatyonun üretimi için soğanın içinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor. Çok kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, birçok hastalığın sebebi sayılan serbest radikalleri hücre içinde yok ediyor. Yine sarımsak antimikrobiyel özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca kanın akışkanlığını sağlayarak kolestrolün düşmesini sağlıyor. Yemeklere eklenen sarımsak miktarının arttırılması bağışıklık sistemini güçlendirip soğuk havalarda vücut direncini artırıyor. Hastalanmak istemeyenler kış sebze ve meyveleriyle soğan ve sarımsağı sofradan eksik etmemeliler.

Et yerine haftada iki kez balık tüketilmesi gerektiğini dile getiren Diyetisyen Nilgün İstek, baklagillerin de haftada iki kez tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. sofralarında yer açması gerektiğine dikkati çekiyor.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: