Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Güneş yanığı tarih olacak

Editör | 12 Ağustos 2012 | Sağlık A- A+

Güneş yanığı tarih olacak

Güneşte fazla ve korunmasız bir şekilde geçirilen saatler kuşkusuz cilt kanserinin en önemli sebebi. Ama artık yanık acısı çekilmeyecek.

Strathclyde Üniversitesi’nden bilim adamlarının icat ettiği bileklikler güneşte fazla kalınca renk değiştiriyor ve kişiye güneşten kaçması gerektiği sinyalini veriyor. Festival bilekliklerine benzeyen kapıt bilekliklerin renk değiştirmesini sağlayan ise UV ışınları. Sarı renkteki bileklikler pembeye dönüştüğünde kişi için “tehlike çanları çalıyor” demek.

FARKLI CİLT TİPİNE GÖRE ÜRETİLECEK

Bilekliklerin en önemli özelliği ise farklı cilt tiplerine göre tepki verebiliyor olması. Farklı cilt tiplerinin güneşe verdiği tepkiler de farklı olduğu için bileklikler de bu töleransı dikkate alarak üretilecek. Üretici firmada araştırmaları yürüten İsveçli bilim adamları UV ışınlarını ölçen bir dozmetre için çok heyecanlı olduklarını ve akıllı teknolojiyle üretileceğini belirtti. Bilekliklerin her birinin fiyatının ise 10 pound’dan yani yaklaşık 30 Türk Lirası’ndan az olacağı belirtildi.

Kaynak: ensonhaber.com
4602 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: