Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Ben’i olanlar güneşe karşı dikkat!

Editör | 05 Temmuz 2013 | Sağlık A- A+

Ben’i olanlar güneşe karşı dikkat!

Güneşin uzun vadeli zararları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aktaş, “Güneşin faydaları olduğu kadar zararları da vardır. Bu zararlardan güneş çarpması, güneş yanıkları olabilir. Bunlara dikkat etmek lazım.Özellikle güneşlenirken dikkat edilmelidir. Vücutta kahverengi benler vardır. Bu benler güneşten korunmalı çünkü deri kanseri ‘malign melanoma’ dediğimiz kanser hastalığı bu benler üzerinden gelişmektedir. Bunlar uzun süre güneşe maruz kaldıklarında yıkım veya yapısal bozukluklar meydana getirmektedir. Bu durumda malign melanoma denilen hastalık meydana geliyor.” dedi.

Ben sayısı artıkça deri kanseri görülme riskinin de artığını ifade eden Aktaş, şunları kaydetti: “Vatandaşların mevcut ben sayısında artış olursa veya mevcut benlerde değişiklikler olursa mesela; büyüme, çatlama, kenarların düzensizleşmesi, kabarma veya kaşınma olursa mutlaka bir deri ve zührevi hastalıkları uzmanına başvurması gerekir. Mutlaka bir cilt muayenesi olunmalıdır. Böylelikle bu hastalığa yakalanıp yakalanmadığı öğrenilir. Erken tanı burada çok önemlidir. Belirtiler görüldüğünde mutlaka hekime görünülmelidir. Ayrıca başka hastalıklara da neden olabilir. Dolayısıyla başka organlara yayılırsa tedavi de zorlaşır. Kemotereapi ile radyoterapi gerekebilir. O yüzden benlere dikkat edilmeli. Özellikle gündüz 11 ile öğleden sonra 2 ve 3 civarına kadar dışarı çıkılmamalı. Çıkılırsa da koruyucular kullanılmalıdır. En ufak şüpheli durumda muayene şarttır. Vatandaşların arada bir ben muayenesi olması şarttır.”

Kaynak: haber7.com
7646 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: