Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Bel fıtığına ameliyatsız çözüm

Editör | 05 Temmuz 2013 | Sağlık A- A+

Bel fıtığına ameliyatsız çözüm

CÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Algoloji Bilim Dalı tarafından Sivas’ta ilk kez uygulanan tedavi yönteminde bel fıtığı rahatsızlığı bulunanlar ameliyat olmadan bası yapan disklerin yakılarak küçültülmesiyle hastalıktan tamamen kurtuluyor.

Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Mimaroğlu, Türkiye ve dünyada yeni başlayan bu yöntemin hastanelerinde ilk kez uygulanmaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu işlemimiz bel bölgesindeki bozuk, problemli disk olgularında, daha doğrusu sinirlere bası yapan disklerin içerisine girilerek bu bası yapan diskleri yakmak suretiyle basıyı ortadan kaldırmaya yönelik bir işlem. Bel fıtıklarında ameliyatsız şekilde yeni bir elektrotla diskin içerisine girilerek, diskin çıkmış kısımlarını küçülterek, basısını yok etmeye dayalı bir tedavi yöntemidir. Tedavi şehrimizde yapılmakta ve disk hastaları kapalı sistemde açık cerrahi uygulanmadan ameliyat edilmektedir.”

Mimaroğlu, uygulanan tedavi yöntemiyle hastaların bel fıtığı probleminden tamamen kurtulduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bu tür hastalarımızda genelde bel ve bacak bölgelerinde şiddetli ağrılar oluyor. Uygulamayla bu tür şikayetler tam anlamıyla ortadan kaldırılıyor. Hastalarımız ameliyatın ardından sinirlerin düzelmesiyle tamamen rahatlıyor, rahat yürüyor, uyuyor ve oturuyor. Bölümümüzde bu tür hastalar randevu alarak tedavi olabilirler. Hastalara yeteri derecede müdahale edebilecek durumdayız ve haftada 10 hastaya bu uygulamayı yapmayı düşünüyoruz.”

Hastanelerine her bölgeden hasta geldiğini, özellikle Antalya ve İstanbul’dan çok sayıda hastaları bulunduğunu belirten Mimaroğlu, “Gayemiz bu tür hastaları Sivas’a çekmek. Avantajlı tarafımız ise çevre illerde bu yöntemin olmaması. En yakın uygulama Ankara’da tek bir merkezde yapılıyor. Orada da sıra fazla olduğundan her hasta rahatlıkla ulaşamamaktadır” ifadesini kullandı.

Mimaroğlu, tedavi giderlerinin SGK tarafından karşılandığını ve hastalardan ücret talep edilmediğini bildirdi.

Kaynak: haber7.com
7958 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: