Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Aykut Kocaman’dan Hamit açıklaması

Editör | 14 Temmuz 2012 | Spor A- A+

Aykut Kocaman’dan Hamit açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Düzce Topuk Yaylası’ndaki kulüp tesislerinde, yeni sezon hazırlıkları sırasında düzenlediği basın toplantısında, çok güzel bir yerde, çok güzel bir çalışma ortamı yakaladıklarını anlatarak, Fenerbahçe Kulübü’nün uzun yıllar bu tesisi bütün branşlarda kullanabileceğini söyledi.

Kulübün geçen sezonda en sıkıntılı dönemini yaşadığı 3 Temmuz’dan bir yıl sonra aynı tarihte antrenmanlara başladıklarını anlatan Kocaman, yarın ki antrenmanla 19’uncu antrenmanlarını tamamlayacaklarını kaydetti.

Kocaman, daha sonra maç oynamak için Avusturya’ya geçeceklerini ifade ederek, burada biraz daha hem kuvvet hem dayanıklılık üzerine çalışarak amaçlarına şu an itibariyle ulaştıklarını dile getirdi.

Bundan sonra ikinci etabın başlayacağını ve 16 Temmuz’da Avusturya’ya gideceklerini vurgulayarak, ”Orada 4 hazırlık maçı yapacağız. Almanya ve Avusturya’nın kulüplerimize getirdiği yasaklamadan dolayı programda değişiklikler oldu. Çok ufak bir takım değişiklik olabilir ama maç programımızı bir şekilde uygulayarak ön eleme maçına hazır hale geleceğiz” dedi.

Kocaman, Türk futbolu ve Fenerbahçe’nin sıkıntılı bir dönemden geçerek çok şey kaybettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

”6 Temmuz’da buraya geldik. 7 Temmuz’da da bu muazzam şekilde çok çalışılmış bir organizasyon altında bir basın toplantısı yaptım ve o gün söylediklerimin arkasındayım.

Çünkü o 3-4 günlük süreçte olaylara baktığınızda, sahada hiçbir şey gözükmüyor. Bir takım telefon konuşmaları vardı. ‘Bir yanlışlık var bu işte’ dedim. Buradaki basın toplantısında da açıkçası onu kast etmiştim. Pek çok benzeri olayda olduğu gibi, yurt içi ve yurt dışında artık şike ya da benzeri başka şekilde söylenen şeyleri sadece 3-5 bin kişi izlemiyor, milyonlarca insan televizyonlardan izliyor. Çim sahaya bakmak lazımdı. Aklıselim bir yapı olsaydı sahaya bakılması lazımdı.

Ondan sonra bağlantı kurmak daha sağlıklı olabilirdi. Çok şükür ki, olay benim biraz da iç güdüsel olarak işaret ettiğim yere doğru geldi. Çok büyük mesai, emek harcayarak, büyük iniş ve çıkışlar yaşayarak elde ettiğimiz şampiyonluğun masa başında elimizden alınması sıkıntılı olacaktı.”

Kocaman, transferin henüz bitmediğini dile getirerek, ana kadrolarından bazı oyuncuların ayrıldığını ve bu nedenle bazı transferler yapacaklarını ifade etti. Emre Belözoğlu ve Ziegler ve Yobo’nun yerine stoper olarak Egemen Korkmaz’ı, orta sahaya Mehmet Topal ve sol bek olarak Hasan Ali Kaldırım’ı aldıklarını belirten Kocaman, bu transferlerin Fenerbahçe’ye çok faydalı olacağını anlattı.

”Hamit Galasaray’a hayırlı olsun”

Bir ya da iki transfer daha yapabileceklerini kaydeden Kocaman, bunlardan birinin orta saha, diğerinin de savunma oyuncusu olacağını bildirdi.

Kocaman, savunma oyuncusu tercihleri içinde Yobo’nun da bulunduğuna dikkati çekerek, Yobo’nun kulübüyle ilgili sıkıntıların bulunduğunu Egemen Korkmaz’ın transferiyle bu anlamda nefes aldıklarını  ile getirdi.

Transferle ilgili ana konularından birinin yerli oyuncular ve iki sene sonra oluşacak 5 yabancı sayısı olduğunu ifade eden Kocaman, şunları kaydetti:

”Bir de nitelikli, Fenerbahçe formasını taşıyacak oyuncuların sayısını artırmaktı. Egemen ve Hasan Ali’yle bunu bir ölçüde gerçekleştirdik. Fenerbahçe doğru bir adım attı. Hamit Altıntop bunların içinde olabilirdi. Bu transferde biraz önleyici olduğumla ilgili bir takım şeyler söyleniyor. Bu doğru değil. Hamit’e teklifte bulunduk ancak transfer gerçekleşmedi. Bununla ilgili daha fazla konuşmak doğru değil. Geçmişte kalmış, en azından bugün itibariyle konuşulması veya yapılması mümkün olmayan şeylerle vaktimizi harcamayalım. Hamit Galatasaray’a hayırlı olsun.”

Kocaman, Mustafa Pektemek ve Fernandes’le ilgili bir taleplerinin olmadığını belirterek, ”Bir oyuncunun ayrılma tercihi olursa onun yerine transfer talebim olabilir. Takımdan ayrılacak oyuncular olacak. Bienvenu ile ilgili verdiğimiz bir karar yok” ifadesini kullandı.

Takımda bulunduğu süre içinde, günün koşullarına uygun, gençleştirilmiş, bütçe ve verimliliği birbirine yakın ve kulübe bağlılığı daha yüksek oyuncu grubuyla çalışmak istediğini aktaran Kocaman, ayrıldığında da böyle bir grup bırakmayı amaçladığını bildirdi.

(AA)

Kaynak: bugun.com.tr
5177 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: