mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Hollande: Rusya’nın tek seçeneği müzakere

Editör ~ 05 Mart 2014 ~ Dünya ~ 2899 Kez Görüntülendi. A- A+

Fransa Yahudi Teşkilatları Konseyi tarafından Paris’te düzenlenen bir yemekte konuşan François Hollande, “Kendisiyle diyalog halinde olduğumuz Rusya, Avrupa ile ilişkilerinin geleceğiyle ilgili olarak önemli bir seçimle karşı karşıya olduğunu anlamalıdır. Tek seçenek ise, evet tek seçenek diyorum, müzakeredir” ifadelerini kullandı.

‘HÜR VE DEMOKRATİK SEÇİMLERİN DÜZENLEMESİNDEN GEÇER’

Ukrayna’nın da kendisini Rusya’ya yakın kılan bağları kabullenerek kaderini tayin edebilmesi gerektiği görüşünü dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, krizin çözümünün “Ukrayna’nın, nüfusunun çeşitliliğine saygı çerçevesinde toprak bütünlüğü ve egemenliğinin güvence altına alınması ve uluslararası denetim altında hür ve demokratik seçimlerin düzenlenmesinden geçtiğini” söyledi.

‘FRANSA’NIN AVRUPA’YLA BİRLİKTE ROLÜ, KRİZE ÇÖZÜM BULMAK’

Rusya’nın Ukrayna’ya asker göndererek “gerginliğin tehlikeli biçimde tırmanması riski aldığını” da sözlerine ekleyen Hollande, Moskova’ya karşı yaptırım olasılığını da dışlamadı. Fransız Cumhurbaşkanı, “Bu durumlarda Fransa’nın Avrupa’yla birlikte rolü, krize siyasi çözüm bulmak, diyalog yolunu bulmak için yaptırım yolu da dahil olmak üzere gerekli her türlü baskıda bulunmaktır” şeklinde konuştu.

KERRY-LAVROV GÖRÜŞMESİ

Diğer yandan, ABD ve Rusya Dışişleri bakanları Ukrayna krizini görüşmek üzere bugün Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya geliyor. Dün Kiev’de temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un yanı sıra Ukrayna’nın yeni Dışişleri Bakanı Andrii Deşçitsa da Paris’te olacak.  


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: