Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Türkiye Şehitlerini Uğurluyor

Editör | 20 Haziran 2012 | Tüm Manşetler A- A+

Türkiye Şehitlerini Uğurluyor

Hakkari’de dün gece PKK saldırısında şehit düşen 8 asker için yapılan cenaze töreni duygulu dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

Saldırıda şehit düşen askerler dün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı‘na getirlmişti ardından askerlerin cenazeleri bugün sabah saatlerinden itibaren helikopterlerle Van’a götürüldü.

Saygı duruşu ile başlayan törende bir konuşma yapan Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özek, aziz vatanımızın bekası ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, vazifesi uğruna canını hiçe sayarak feda eden kahraman 8 silah arkadaşını ebediyete yolcu etmenin acısı ve aynı zamanda onuru ve gururu içerisinde olduklarını söyledi.

Özek, “Milletimizin bağrından çıkmış evlatları olarak hüznümüz büyük ama kendimize olan güvenimiz ve görevimize olan inancımız her zaman daha büyüktür. Vatanımızın bu kutsal köşesinde masum insanlarımızı kendine kalkan yapıp Mehmetçiğin merhametini istismar ederek düzenlediği hain saldırılarda şehit verdiğimiz, her gün beraber olup aşımızı paylaştığımız arkadaşlarımızın acısı, yüreğimize attığımız gözyaşlarımıza can suyu olacaktır. Görevimize ve kendimize olan inancımız karşısında terör örgütü eriyip gidecektir ve hayalleri gibi karanlık dünyalarında yok olacaktır. Atalarımızın emaneti olan kutsal vatan toprağını bin yıldır yurt edinmiş olan aziz milletimizin evlatları olarak bilinmesini isteriz ki, dün Yeşiltaş’ta canlarını hiçe sayan arkadaşlarımız gibi, biz hepimiz en kutsal mertebeye ulaşmak için hazırız. Kutsal vatan topraklarının bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kanlarımızla yazdığımız tarih, bizler için birer övünç kaynağı ve gıpta edilecek davranış örneği olarak nesilden nesile aktarılacak ve bir cesaret timsali olarak anılacaktır. Gösterdiğiniz bu büyük fedakarlık ve kanınızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağınızı ve şanlı bayrağımızı sonsuza dek dalgalandıracağınızı, atalarımıza layık birer evlat olarak tüm dünyaya gösterdiniz. Yüreğimizde yaktığınız bu ateş; beraberliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede tükenmez gücümüze ebedi kaynak teşkil edecek, gönlümüzde ve yüreğimizde sonsuza dek yanacaktır” dedi.

Şehitler, Van’da düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay katıldı.

Şehitler için okunan dualar sırasında Org. Özel’in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Bu arada saldırıda yaralanın askerlerin 5’i Van’da, diğerleri Hakkari Askeri Hastanesi’nde tedavi altında tutuluyor.

4 BİN ASKER HAKKARİ DAĞLARINDA

Bu arada Yüksekova’da dün gerçekleşen karakol baskınında 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede başlatılan operasyonda 300 kişilik PKK’lı grup abluka altına alındı. Karakol saldırısı sırasında 10 terörist öldürülmüştü; daha sonra düzenlenen operasyonlarda 16 terörist daha öldürüldü. Bu sırada 3 de asker yaralandı.

Yüksekova ve Şemdinli bölgesinde iki ayrı koldan yürütülen operasyona 4 bin asker katılıyor. Operasyona özel harekat polisleri ile korucular da destek veriyor. Bölgeye sürekli asker indiriliyor.

4610 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: