Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Turkcell’de Toplantı Yeter Sayısı Sağlanamadı

Editör | 29 Haziran 2012 | Eğitim A- A+

Turkcell’de Toplantı Yeter Sayısı Sağlanamadı

Genel Kurul, sabah saatlerinde Turkcell Genel Merkez binasının bulunduğu Taksim’de başladı. Genel kurula Telia Sonera ve Altimo’nun temsilcileri avukatlarıyla birlikte katıldı. Çukurova Grubu’nu temsilen İsmet Bardakçı’nın yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv genel kurula katıldı.

GENEL KURUL KISA SÜREDE BİTTİ

Genel Kurul, Hükümet komiserinin saat 10:30’da salona gelmesiyle birlikte başladı. Hazirun cetvelindeki oyların (toplantıya katılan ortaklar) sayımı ile toplantı başladı. Ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantının iptal edildiği açıklandı. Böylece genel kurul birkaç dakika içinde başlamadan bitmiş oldu.

Bundan sonraki süreçte, SPK’nın esas sözleşme değişikliği ve bağımsız üye konusundaki kararının beklenecek. Genel Kurul maddelerinin bir sonraki toplantıda oylanacağını belirttiliyor.

Turkcell’in daha önceki genel kurulu da Hükümet Komiseri’nin ‘trafiğe takılması’ gerekçesi ile iptal edilmişti.

‘TURKCELL’İ HEBA ETTİRMEYİZ’

Turkcell’de taraflar arasındaki anlaşmazlığa ilişkin en son açıklama iki gün önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan gelmişti. Bakan Yıldırım, Turkcell ortaklarına gerekli uyarıların yapıldığını, Turkcell’in anlaşmazlıklar nedeniyle heba edilmesine izin vermeyeceklerini söylemişti.

TARAFLAR ARASINDA ANLAŞMAZLIK

TeliaSonera ve Altimo ile Çukurova Holding arasındaki anlaşmazlık bir süreden beri derinleşmiş durumda. Yabancı ortaklar, Çukurova Grubu ile ‘yönetim standartları konusunda’ anlaşamıyor.

KARMAŞIK ORTAKLIK YAPISI

Taraflar arasındaki krizin odağında, Turkcell’in sahibi konumundaki Turkcell İletişim bulunuyor. Turkcell İMKB’de işlem gördüğü gibi New York Borsası’nda işlem görüyor ve Turkcell Holding’e bağlı. Turkcell Holding ise Çukurova Telekom Holding’in çatısı altında. Çukurova Telekom’un yüzde 49’u Rus Altimo, yüzde 51’i de Çukurova’ya ait. İki şirket için kritik konu Turkcell İletişim’deki yüzde 13.8’lik hissenin kimin olacağı.

Piyasa değeri 19.5 milyar lira olan Turkcell’in halka açıklık oranı yüzde 27.27 seviyesinde.

Kaynak: haber365.com
6025 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: