Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Turkcell’de kilitlenme sürüyor

Editör | 30 Haziran 2012 | Ekonomi A- A+

Turkcell’de kilitlenme sürüyor

Altimo’nun, bugün yapılması planlanan ancak ertelenen Turkcell Olağan Genel Kurulu’na ilişkin açıklamasında, Turkcell’in kontrol sahibi ana hissedarı Turkcell Holding’i temsil edecek kişi konusunda Çukurova’nın mutabık olmaması nedeniyle, Turkcell Genel Kurulu’nun toplanamaması sonucu şirketteki kurumsal yönetim kilitlenmesinin devam etmesinden üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, Turkcell hissedarlarının, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) tebliğinin gerektirdiği gibi ana sözleşmeyi tadil edemediği ve Turkcell Yönetim Kurulu’na bağımsız üye seçimini gerçekleştiremediği hatırlatıldı.

Her ne kadar Altimo 2010 yılı karının en az yüzde 75’i ve 2012 yılı karının yüzde 100’ünün dağıtılmasını desteklese de hissedarlara kar dağıtımının yapılamamasının da bir başka talihsizlik olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

”İngiliz Privy Counsil Mahkemesi, 2012 yılı sonunda Çukurova’nın Turkcell’de herhangi bir hissesi kalıp kalmayacağı hususunda karar verecektir.  Mahkeme, Çukurova ve Alfa’nın o tarihe kadar mutabık olmaları hali haricinde, herhangi bir hususta oy kullanmalarını yasaklamıştır. İşte Çukurova, Turkcell’deki tüm kurumsal yönetim ilkeleri değişikliklerini bu mahkeme kararını kötüye kullanmak suretiyle bloke etmektedir. Evvelemirde, Çukurova, yeni SPK kurallarına uygun olan tüm ana sözleşme değişiklik tasarılarını reddetmiştir. Bunu müteakip, Çukurova, bağımsız yönetim kurulu adaylarının bir listesinin SPK’ya gönderilmesini, bu adayların SPK’nın aradığı bağımsızlık koşullarını taşımalarına karşın reddetmiştir ve Çukurova temsilci atanmasını bloke ederek Genel Kurul’un toplanmasını önlemiştir.

Altimo Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin de Altimo’nun, SPK’nın öngördüğü türden kurumsal yönetim ilkeleri önerilerini daima desteklediğini vurgulayarak, ”Çukurova’nın kendi menfaatleri doğrultusunda, SPK gereklerine uygun kurumsal yönetim ilkelerini engellemesi tüm hissedarlar açısından haksız ve dayanılmaz bir tutumdur. Açıkça görülmektedir ki hissedarların oy kullanmalarına izin verilmiş olsa idi, yeni Yönetim Kurulu üyeleri seçilebilecek ve ana sözleşme de tadil edilebilecekti” şeklinde değerlendirme yaptı.

(AA)

Kaynak: bugun.com.tr
4329 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: