Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Su sondajından petrol mü çıktı?

Editör | 30 Haziran 2012 | Ekonomi A- A+

Su sondajından petrol mü çıktı?

Şarkışla ilçesine bağlı Gaziköy’de kuyudan çıkarılan suda yağa benzeyen ve yanıcı özelliği olan maddenin bulunması, köylüleri petrol konusunda umutlandırdı.

Sağlık ekiplerince, tularemi hastalığına karşı düzenli tahlil yaptırılan su kuyusunun pompası arıza yapınca, değiştirilmek istendi. Pompa değişimi sırasında su içerisinde yağa benzeyen bir madde ile karşılaşan görevliler, bezi suya batırıp yaktıklarında alev aldığını gördü. Bunun üzerine, petrol olabileceği umudunu taşıyan görevliler ve köylüler durumu Kaymakamlığa bildirdi.

Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, Şarkışla Devlet Hastanesi Başhekimi Hülya Şahan ile birlikte köye gitti. Su kuyusunda incelemelerde bulunan Uçgun, köy muhtarı Cevat Polat ve köylülerden bilgi aldı.

Kaymakam Uçgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şarkışla ve ülkemiz için yeni petrol umudunun doğduğunu düşündüğünü belirterek, ”Gaziköy köyümüzün içme suyunu temin ettiğimiz kuyunun motopompu bozulduğu için dün değişme ihtiyacı duymuşlar, yeni pompanın takılmasıyla birlikte çıkan suyun siyahlaştığını görüyorlar ve neticede bu konuyla ilgili olarak da Sağlık Grup Başkanlığımızı aramışlar, ben de dün getirilen su numunesini gördüm. Su böyle siyahımsı bir şekildeydi, kokusu petrolü andırıyordu” dedi.

Sudan alınan numuneyi Maden Tetkik Arama (MTA) Bölge Müdürlüğü’ne gönderdiklerini aktaran Uçgun, ”İlk gözlem itibariyle bunun bir petrol de olabileceği, bitki köklerinin çürümesinden kaynaklanan organik bir yapılanmanın da olabileceğini söylediler” ifadesini kullandı.

Kesin sonuç alınabilmesi için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü ile irtibat kurmasının söylendiğini, bunun üzerine yapılan görüşmeler sonucunda bir teknik elamanın inceleme yapmak üzere bölgeye geleceğinin aktarıldığını dile getiren Uçgun, şöyle konuştu:

”Umut ediyoruz ki, bu inşallah petroldür. Petrol olursa, hem ülkemiz açısından bir kazanım olacak, hem Şarkışla açısından yeni bir iş imkanı olacak. Tabi petrol olması, aynı zamanda köylümüzün bir sıkıntısını ortaya çıkardı, içme suyunun temin edildiği kuyuda böyle petrole benzeyen karışımın çıkması sonucu, böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. İnşallah bu sıkıntıyı da halledeceğiz. Yeni su kaynaklarını bulacağımızı umut ediyorum. Petrolü bulduktan sonra suyu bulmak kolay diye düşünüyorum. Önemli olan ülkemiz için, ülkemizin en çok döviz harcadığı ham maddelerden biri olan enerji kaynaklarından birisi olan petrol çıkarsa, su bir şekilde getirilir. Memleketimizde su sıkıntısı yok ancak biraz zaman alır.”

Kaymakam Uçgun, vatandaşların bölgede Amerikan şirketlerince 1978 yılında petrol arama çalışması yapıldığı ve petrol bulunamadığı gerekçesiyle kuyuların kapatıldığını söylediklerini anlattı.

Gemerek’ten Şarkışla, Sivas ve İmranlı’yı takip eden hat üzerinde bir firmanın petrol araştırma izni aldığı yönünde bilgisinin bulunduğunu dile getiren Uçgun, ”Gerçekten petrol arama izni aldılarsa, muhtemelen burada böyle bir bulgu var aramaya değer bir şey var ki, bu da bizi umutlandırıyor” dedi.

Köy muhtarı Cevat Polat ise, motopomp arızasını tamir ederken sudaki maddeyle karşılaştıklarını belirterek, ”Petrol olduğunu umut ediyoruz, inşallah petroldür” ifadelerini kullandı.

Polat, köydeki içme suyu sıkıntısını aşmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. AA

Kaynak: bugun.com.tr
4561 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: