Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Soylu hem ağladı hem ağlattı

Editör | 15 Mart 2014 | Siyaset A- A+

Soylu hem ağladı hem ağlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Roman vatandaşlar ile bir araya geldi. Soylu, Altıyol’da yaklaşık 150 Roman vatandaş tarafından davul ve zurnalar ile karşıladı. Burada kurulan kürsüde açıklamalarda bulunan Soylu, Yeni Türkiye ve Eski Türkiye vurgusu yaptı.

Çorum Sungurlu’da yaşadığı bir olayı anlayan Soylu, gözyaşlarını tutamadı. Soylu, yaşadığı anıyı gözyaşları içinde şöyle anlattı. Soylu, “Çorum Belediyesine gittim. Belediyeden içeri girdim. Kafamı sağa çevirdim. Gencecik çocuklar. Fotoğrafları duvara asılmış. Başkan kim bu çocuklar dedim. ‘Bunlar Sungurlu’nun şehitleri’ dedi. Sordum, ‘Bu şehitlerimiz ne zamandır gelmiyor’ dedim. Bir buçuk yıldır şehit gelmiyor dedi. O evlatlarımız askere giderken her evden, o evladımın kokusu bana gelecek mi gelmeyecek mi? Bir daha onu görebilecek miyim göremeyecek miyim diye düşünmüyor biliyor musunuz? Bu ülkede babalar ile evlatlar arası resmidir biliyorsunuz dostlarım. Büyüdükçe daha resmi olur. Ama o baba evladını askere gönderir ve gider akşama şu kahvenin köşesinde oturur. Acaba çocuğum nasıl diye düşünür. Bu ülkenin her toprağına şehit geldi. O analar babalar onurla ‘Allah devletimize zeval vermesin’ dedi. Benim ülkemin huzurunu bozacaksınız he. Seçime girerken ülkemi kaosa sokmaya çalışacaksınız. Bu ülke 80 öncesinde sağcı ve solcu çocuklarının birbirine düşürüldüğünü hatırlamıyor mu? Bir silahın bir sabah sağcıyı aynı silahın öğleden sonra bir solcuyu vurduğunu hatırlamıyor mu?” dedi.

Türkiye’nin eski günlerini anlatan Soylu, şunları söyledi:

“Eski Türkiye derken nereden bahsediyorum. Hastaneye gittiğimizde, akşamın 4’üne kadar sıra beklediğimizde, doktoru o harap bitap halde bile bulamadığımız bir Türkiye eski Türkiye. Eski Türkiye hangi eski Türkiye telefon ile eşim hamile, ambulansı gönderir misiniz diye sorduğumuz, ama kusura bakmayın ambulans gelmiyor, ambulansın mazotu yok deyip gelmeyen, sizinde bir takside iki büklüm eşinizi hastaneye yetiştirmeye çalıştığınız Türkiye eski Türkiye. Bugün ne oluyor biliyor musunuz? Eğer sizin hastanız yatalak ise ve hastaneye gidemiyorsa, dün faize verdiği bu ülkenin paraları bu ülkenin yolsuzluklara verdiği paraları, bu ülkenin bugün devleti milletine verdiği için yarım milyon insanına bu devlet diyor ki sen hastaneye gelemiyorsan doktoru senin ayağına gönderiyorum. İşte yeni Türkiye bu. Evlatlarımız dünyanın gelişmiş ülkeleri ile rekabet edemiyordu. Bugün 81 ilde 176 üniversite ile birlikte dünyanın gelişmiş ülkelerine Türkiye şunu söylüyor. İşte benim evlatlarım, benim gençlerim de sizlerle rekabet etmeye geliyor.”

“TAYYİP ERDOĞAN ŞİMDİ 232 BARAJ YAPTI”

Ana muhalefet partisi CHP’ye atıfta bulunan Soylu, “Bunlar 1. köprü yapılırken ne dediler ‘İstemezük’ dediler. Sonra rahmetli Özal ikinci köprüyü yaptı. Yapmak istedi daha doğrusu. Bunlar ayağa kalktılar. ‘Yaptırmayız ikinci köprüyü dediler’ Özal dedi ki ‘Birinciyi satarım. İkinciyi de yaparım anasını satayım.’ Buna ne dediler ‘Sattırmayız da, yaptırmayız da’ Şimdi birinci köprü kimin? Bu milletin hazinesinin. Peki ikinci köprü var mı? Var. O kimin? O da bu milletin. Zihinleri yetmiyor zihinleri. Vizyonları yetmiyor. Zamanında Keban Barajı yapıldı bu ülkede. Baraja ihtiyaç var değil mi? Tayyip Erdoğan şimdi 232 baraj yaptı. Keban yapılırken ne dedi bunlar biliyor musunuz? Bu kadar elektrik toprağa mı vereceksiniz dediler? Şimdi elektriğe ihtiyacımız var. Barajlar yetmiyor. Nükleer santraller yapıyoruz. Yetmiyor. Peki bunlar eski Menderes zamanında. Adana’ya gideniniz var mı? Orada Seyhan barajı var. CHP’nin o dönem ki sekreteri dedi ki ‘Ya burada baraj tutmaz. Tosbağalar barajı delerler burada su olmaz’ dedi. Menderes de ona ‘Biz orada baraj yaparız Kasım Efendi. Tosbağalar senin barajına bir şey yaparlar. Tosbağalar bizim barajımıza milletin ihtiyacına Çukurova’nın beklediği suya hiçbir şey yapmazlar. Senden sonra 20 nesil daha istifa eder” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR ALLAH’TAN MARMARAY’I GÖRMEDİLER”

“Bunlar Allah’tan Marmaray’ı görmediler. Alttan gitti de görmediler. İtiraz edemediler” diyen Soylu, “Çakılı bir kazıkları yoktur bu memlekette. Hep acaba kime iftira atsam. Rahmetli Menderes’e iftira attılar biliyor musunuz? Bebek davası dediler. Köpek davası dediler. Evet cımbız davası dediler. Darbeden sonra kasasını açtırdılar. Hanımlar beni bağışlasın, kadın iç çamaşırı koydular, ondan sonra kadın fotoğrafları koydular. Fotoğrafını çekip gazetelere yayınlattılar. Niçin? Milletin sevgilisini milletin gözünde düşürmek için yaptılar. Yetti mi? hayır. Ardahan’ı Kars’ı Rusya’ya satıyoruz dediler” diye konuştu.

“YILLARCA ŞANTAJ YAPTILAR”

Süleyman Demirel’e, Necmettin Erbakan’a Türkiye’nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller’e yıllarca şantaj yapıldığını öne süren Soylu, “Onlar zannediyor ki kasetleri montajları hepsini bir araya getiririz, Tayyip Erdoğan’a geri adım attırırız. Peki, neredeydi onların gözleri biliyor musunuz? Merkez Bankasının Tayyip Erdoğan iktidara geldiği zaman, döviz rezervi 27 buçuk milyar dolardı. Bugün 135 milyar dolar. Onlar Tayyip Erdoğan’ı aşağıya indirirse o 135 milyar doları bir şekilde bu ülkede yolsuzluk çetesinin cebine sokarız hesabını yapıyorlar. Avucunuzu yalarsınız siz avucunuzu” dedi.

“O paralelciler var ya paralelciler. Ne diyor biliyor musunuz? Ben seçime girmeyeyim. Anana adam güzel mi derler. Peki başka, Yargıtay benim olsun. Eyvallah. Danıştay benim olsun. Eyvallah. Maliye benim olsun. Eyvallah” diyen Soylu, “Şantajla yargıda ki davalarını iş adamlarının toplayıp, şantajla televizyonunu yaptırıyor bugün. Türkiye’yi ben idare edeyim diyor onlar. Eyvallah. Paşam başka bir emrin var mı. Adama öyle sorarlar. Evet sonra ne yapacaklar bir ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını dinleyecekler, bakanlarını, iş adamlarını dinleyecekler, siyasetçilerini dinleyecekler. Ey Devlet Bahçeli, ey Kemal Kılıçdaroğlu sen dinlenmediğini zannetme. Sizinde onurunuzu, sizinde geleceğinizi, sizinde bekanızı bunların karşısında tırsmayan Tayyip Erdoğan koruyacak” diye konuştu.

Soylu, Lüleburgaz’daki programını tamamladıktan sonra İstanbul’a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Kaynak: haber7.com
8250 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: