Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Şehitler Abidesinde 5 Bin Kişilik İftar

Editör | 14 Temmuz 2013 | Gündem A- A+

Şehitler Abidesinde 5 Bin Kişilik İftar

Adalet Ve Kalkınma Partisi İstanbul teşkilatınca Çanakkale Şehitliği’nde düzenlenen iftar yemeğine aralarında Çanakkale gaziler ile şehit yakınları ve çocuklarının da bulunduğu binlerce kişi katıldı. İstanbul AK Parti il başkanı Aziz Pabuşçu’nun konukları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’da yer aldı. İftar yemeğinde davetliler, 98 yıl önce cephede Mehmetçiğin içtiği kırık buğday çorbası, çavdar ekmeği ve tahin helvası ile oruç açtı. Türkiye’nin oruç açan en son noktası olan Seddülbahir Köyü yakınlarındaki iftar yemeği öncesi, Çanakkale’de savaşan askerlerin Filistin, Afganistan ve Suriye’de yaşayan yakınları duygu ve düşüncelerini kürsüden paylaştı.

Atatürk’ün silah arkadaşlarından Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir’de babasının bir Çanakkale anısını Şehitler abidesi önünde kurulan iftar sofrasında davetlilere anlattı. Timsal Karabekir, Türkiye’de bir çok kişinin babasının Çanakkale’de savaşan isimler arasında yer aldığını, ve ayak izlerinin burada yer aldığını bilmediğini hatırlatarak, “Kazım Karabekir, Kerevizdere’de Fransızlarla savaştı. Anılarında diyor ki, Kerevizdere’den su değil kan akıyordu. O ızdırapları hepinizi anlatmaya çalışacağım. Bir Kurban Bayramı mesajının sizlere ileteceğim. Babam Kazım Karebekir Fransızlarla savaşırken, Kurban Bayramı oluyor. ve o askerine bir kutlama mesajı iletecek. ‘Yarın mübarek kurban bayramıdır. Bu yıl düşmanın zulmü nedeniyle Osmanlı’dan hiç kimse Hac görevini yapamıyor. Bu melanet Gayratullaha dokunacaktır. Gelecek yıl muzaffer olarak Allahın huzurunda görevimizi yapacağız. Bugün her evde Tekbirlerle kurbanlar kesilirken, biz de Çanakkale’de verdiğimiz kurbanlara Fatihalar okuyalım. Allah bizi gazilik ve şehitlikle şereflendirsin. Mübarek kurban bayramınızı kutluyorum’ demiştir” dedi.

İftar öncesi Çanakkale’de savaşmış 98 şehit ve gazi yakını ile cephede şehit düşmüş, Afganistan, Filistin, Suriye gibi ülkelerden gelen şehit yakınları, beraberlerinde getirdikleri ülkelerinin ve yaşadıkları bölgelerin topraklarını, kardeşliği simgeleyen bir çınar fidanının dikimi sırasında aynı çukurda harmanladı. Onlarca il ve ülkeden gelen toprağın içinde, ulu bir çınarın yaşam bulması dileğinde bulundu. AKP İstanbul il Başkanı Aziz Babuşçu, Çanakkale’ye şehitlerin ruhaniyetine sığınmaya, arınmaya, durulmaya geldiklerini söyledi. Bir mübarek iftar sofrasında olduklarını belirten Babuşçu, “Büyük milletimizin, ümmetimizin hamurunun yeniden yoğrulduğu, yeniden millet olduğumuz, yeniden sancağımızı yükselttiğimiz Çanakkale’deyiz. Çanakkale’de aziz şehitlerimizin huzurundayız. Ne mutlu bize. Hazreti Peygamberin ahuşunda yatan şehitlerimizle aynı mekanda, aynı iklimdeyiz. Onların ruhaniyetleri önünde hürmetle eğiliyoruz. Onların büyük hatırası önünde şükranla, minnetle eğiliyoruz. Bizler buraya, konuşmaya değil, dinlemeye geldik. Bizler buraya, mesaj vermeye değil, buranın, Çanakkale’nin mesajını almaya geldik” dedi. Şehitler abidesi önünde iftar açan grup daha sonra bölgede açık arazide akşam namazını kıldı.

Kaynak: haberler.com
4850 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: