Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığının İftarı

Editör | 14 Temmuz 2013 | Gündem A- A+

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığının İftarı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Mısır’daki kirli darbeyi şiddetle telin ettiklerini belirterek, “Batılılar, bu darbeye darbe demek şöyle dursun, alkışlıyorlar, destekliyorlar. Çünkü bu darbenin asıl sahipleri batılılardır” dedi. 

Saadet Partisi İl Başkanlığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftara katılan Kamalak, felakete uğrayan İslam ülkelerine her gün bir yenisinin eklendiğini söyledi.

Müslümanların birlik olması gerektiğini vurgulayan Kamalak, “Mısır’daki darbeyi, diğer İslam ülkelerinde yaşananlardan ayrı olarak ele almak doğru değildir. Batı alemi, küresel emperyalizm ve küresel siyonizm, kendi çemberini genişletmek için elinden ne geliyorsa yapmaktadır. Mısır’daki darbe ile 28 Şubat darbesi birbirinden ayrı değildir. Mısır’daki kirli darbeyi şiddetle telin ediyoruz. Batılılar, bu darbeye darbe demek şöyle dursun, alkışlıyorlar, destekliyorlar. Çünkü bu darbenin asıl sahipleri batılılardır” diye konuştu.

Adnan Menderes’in görevden alınmasından sonra yerine İsmet İnönü’nün getirildiğini söyleyen Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mısır’da yüzde 52 oyla seçimi kazanan Mursi indirildi, yerine batının her emrine ‘amenna’ diyen Hristiyan bir Cumhurbaşkanı getirildi. Görüldüğü gibi iki olay arasında tam bir paralellik vardır. Menderes, Erbakan hocamız ve Mursi başarısız kişiler miydi? Darbeyle mi gelmişlerdi? Hayır. Suçları neydi? ‘Batının kölesi olmak istemiyoruz, yerimiz İslam alemi’ diyorlardı. Batı, ‘bize demokrasi değil, uşaklık yapacak yönetimler lazım’ diyor. İslam aleminin problemi demokrasi değil, bağımsızlık ve özgürlüktür.”  

Kamalak, Türkiye’de yapılacak seçimlere işaret ederek,  “Önümüzdeki bir seçimi kazanabilmek için var gücümüzle çalışmamız lazım. Çalışmayan bir kul, seçimi kazanma gayreti olmayan bir milli görüşçü, nasıl el açıp Allah’a seçimi kazanmak için dua edecek” şeklinde konuştu.

İftara katılan yabancı misafirleri temsilen konuşan Ürdün Müslüman Kardeşler Genel Başkanı Hammam Said de eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ı rahmetle andığını belirterek, Türkiye’de Müslüman bir nesil yetiştirmek için verdiği mücadeleden dolayı Erbakan’a teşekkür etti.

Said, Mısır’da yaşanan olaylara dikkati çekerek, “Mısır’da yaşayan Adeviye Meydanı’ndaki kardeşlerinizin seçtiği kimseleri hapse attılar. Onlara zulm ediliyor ve onlar da Peygamberimizin kardeşleri olarak direniyorlar. Mısır’daki kardeşlerimizin başarıya ulaşması, başkanlarının serbest bırakılması için dua edelim” diye konuştu. 

İftar yemeğine, Mısır Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri İbrahim Münir, yerli ve yabancı partilerin temsilcileri, yabancı misyon şefleri, Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. – İstanbul

Kaynak: haberler.com
4785 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: