Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Oktay Vural’dan Osman Baydemir’e yanıt

Editör | 30 Temmuz 2012 | Siyaset A- A+

Oktay Vural’dan Osman Baydemir’e yanıt

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ”Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı, yeni bir adaylık sürecinde olabileceğinin mesajını vermiş olmaktadır.” dedi. Vural, Osman Baydemir’e de cevap verdi.

TÜRKİYE HEDEF OLDU

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin Suriye politikasının başka mihrakların menfaatine geliştiğini savundu. Suriye’deki olaylardan PKK, Barzani ve İsrail’in faydalandığını ifade eden Vural, ”Türkiye bu dayatmalar karşısında kendini hedefe almıştır.” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ ÇADIR DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Suriye konusunda çelişkili açıklamalar yaptığını öne süren Vural, ”Türkiye böyle yönetilmez. Türkiye’yi çadır devleti haline dönüştürdünüz. Ne olup bittiğini adam gibi anlatın.” diye konuştu.

“HADDİNİ BİL”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in ”Diyarbakır’ın Özerk Kürdistan’ın başkenti olacağına” ilişkin açıklamalarını anımsatan Vural, şunları söyledi: ”Sen kim oluyorsun? Haddini bil. Tarih, yüreğinden ve aklından bunu geçirenlerin attıkları adımların akıbetini yazmıştır. Başta Diyarbakırlılar bu akıbeti çizer ve senin başına geçirir. Başkent Ankara’dır. Bu ülkede başka başkent yapmak isteyenlere karşı milli mücadele yürüttük. Bu millet kaderini tayin etmiştir. Bu sözler, PKK’nın etekleri altında siyaset yapanların, bugün bu lafları kullananların hangi safhaya geldiği konusunda da dikkati çekmelidir. Etrafa bakarak Kürdistan hayalleri kuranlara bu milletin vereceği cevap, aynı zamanda bu konuda bunları cesaretlendirenlere de vereceği cevap olmalıdır. AKP politikalarının Türkiye’yi nereye götürdüğünü görmemiz gerekmektedir. Bu zihniyete verilen destekler geri çekilmelidir. Savcılara sesleniyorum; AKP vekilin oğlu için polisleri sıraya dizeceğinize, ‘Özerk Kürdistan ve Diyarbakır’ı başkent yapacağız’ diyenlere neden işlem yapmıyorsunuz?”

Kaynak: ensonhaber.com
4222 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: