Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Kendi spor arabasını üretti

Editör | 05 Temmuz 2013 | Tüm Manşetler A- A+

Kendi spor arabasını üretti

Merkez Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi’nde yaşayan ve bir fabrikada makine bakım işçisi olarak çalışan Fahri Karabaş (38), çocuğuna ‘akülü araba’ yapmak için evinin altındaki küçük bir dükkanda işe koyuldu. 2012 yılının Eylül ayında ‘oyuncak araba’ için başlayan çalışma, aracın parçaları bir araya gelmeye başladıkça daha ciddi bir hal aldı. Bunun üzerine oyuncak araba fikrinden vazgeçen Karabaş, 9 aylık bir çalışmanın ardından kendine yerli spor bir otomobil imal etti. Yaklaşık 600 kilo ağırlığında, 1,5 metre genişliğinde ve 2,5 metre uzunluğunda üstü açık spor bir otomobil üreten Karabaş, şimdi bu aracıyla trafiğe çıkabilmenin hayalini kuruyor.
OĞLUNA AKÜLÜ ARABA YAPMAK İÇİN BAŞLAMIŞTI

Bu çalışmaya başlarken ilk etapta amacının, 10 yaşındaki oğlu Beyazıt’a akülü bir otomobil yapmak olduğunu belirten Fahri Karabaş, “Bir minyatürle işe başladım. Ancak ileriki zamanlarda aracın daha değişik bir şekil aldığını gördüm ve bu oyuncak araba fikrinden vazgeçerek gerçek bir otomobil yapmaya karar verdim. Yaklaşık 9 ay gibi bir sürede bu otomobili ortaya çıkardım” dedi.

Bir fabrikada makine saha bakım işçisi olarak çalıştığını kaydeden Karabaş, aslında bu işler üzerinde daha önce bir geçmişinin olmadığını dile getirdi.
“15 BİN LİRA HARCADIM”

Otomobili, evinin altındaki küçük bir dükkanda, çoğu zaman hafta sonu ve yıllık izinlerinde çalışarak yaptığını ifade eden Karabaş, şöyle devam etti: “Bu çalışma tam 9 ay sürdü. O yüzden eşim ‘bu bizim çocuğumuz gibi’ diyor. Sıkıntılı günlerimiz oldu, maddi imkanlarımızı zorladık, kredi çektik ve bu şekilde bu aracı oluşturmaya çalıştık. Aracın maliyeti yaklaşık 15 bin lirayı buldu.”
KİMSENİN ARABASINA BENZEMİYOR

Aracın ismindeki ‘F.R.B.’nin, kendisi, eşi ve oğlunun isimlerinin baş harfleri olduğunu, ‘okyanus’un ise, aracın şeklinden kaynaklandığını söyleyen Fahri Karabaş, “Özellikle kafamda spor bir otomobil canlandırmıştım. Hiçbir arabaya benzememesi için uğraştım. Hiçbir arabadan örnek almadım. Bunu yaparken araçların krokilerini inceledim, yapılış dizaynlarını araştırdım. Bu aracı yaparken eşim çok destek verdi. İmkanlarımız çerçevesinde 800 CC’lik küçük bir motor koyabildik. İmkanımız olsa daha güçlü motor koyabilirdik. Aracımız Akdeniz Bölgesi’ne uygun bir araç, üstü açık ve spor bir araba” dedi

8501 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: