Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

İşte Mursi’nin yerine gelen isim

Editör | 05 Temmuz 2013 | Dünya A- A+

İşte Mursi’nin yerine gelen isim

Ordunun Cumhurbaşkanlığına getirdiği Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur yemin ederek göreve başladı.

Mısır’da ordunun geçici cumhurbaşkanı ilan ettiği Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur, bir Hristiyan. Böylece 1400 yıl sonra Mısır’a ilk defa bir Hristiyan başkan oldu.

Mısır’da ordu tarafından geçici cumhurbaşkanlığına getirildiği açıklanan Muhammed Adli Mansur, yemin ederek görevine başladı.

Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi’nin dün ordunun ülke yönetimine el koyduğunu, anayasanın askıya alındığını ve erken seçimler yapılıncaya kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Muhammed Adli Mansur’un geçici cumhurbaşkanı atandığını açıklamasının ardından Mansur, bugün yapılan törenle geçici Cumhurbaşkanlığı görevi için yemin etti.

Mansur yemin töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Mısır halkı, artık yeni bir ruh taşıyor. Onlar Mısır’ın yüceliği ve onurunu geleceğe taşıyacak. Niyetimiz halkın yolundan gitmek ve insanların adalet içinde yaşamasını sağlamak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde halkın gerçek iradesinin ortaya çıkmasını beklediğini belirten Mansur, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı kurumuna ihanet etmeyeceğiz. Bir nesilden diğerine aktarılan tek bir bayrak taşıyacağız. Mısır gençlerini, kadınlarını ve tüm halkı selamlıyoruz. Bu halk, devrimin öncülüğünü yaptı ve hedeflerine ulaşmasını sağladı. Silahlı kuvvetlerimizi ve bağımsızlık için çalışan yargı sistemimizi de selamlıyoruz. Yargı bağımsızlığına uzanan eller engelledi. Gücün halkta olduğunu ve halkı koruması gerektiğini anlayan polislerimizi de selamlıyoruz” dedi.

Konuşmasında Mısır medyasına yer veren Mansur, “Medya, ülkenin yaşadığı sorunları halkın önüne serdi. Bir önceki yönetimin yanlış uygulamalarını ortaya çıkardı ve bu tarihi günün meydana gelmesini sağladı” diye konuştu.

Adli Mansur kim?

Muhammed Mursi yerine ordu tarafından cumhurbaşkanlığı makamına geçici olarak getirilen isim Adli Mansur oldu. Cumhurbaşkanlığı görevinden önce Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Mansur’u bu makama getiren Mursi olmuştu.

Hakkında sınırlı bilginin bulunduğu Adli Mansur, 68 yaşında. 1992 yılında Anayasa Mahkemesi’ne atandığı belirtilen Mansur, kurumun en kıdemli hakimlerinden.

Mayıs ayında Muhammed Mursi tarafından Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na atanan Mansur, 1 Temmuz’da başkanlık görevine başlamıştı. Mansur, yaklaşık bir ay geçtikten sonra Mısır ordusu tarafından geçici cumhurbaşkanı yapıldı.

Guardian’ın haberinde yer verdiği, Nervana Mahmoud adlı hesaptan atılan bir tweet’te de Mansur’un 1970’lerde cumhurbaşkanı danışmanı olarak hizmet verdiği iddia edildi.

Kaynak: haber7.com

4718 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: