Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Güvanliğimi sağlayın, Hrant’ın katilini söylerim

Editör | 14 Şubat 2013 | Gündem A- A+

Güvanliğimi sağlayın, Hrant’ın katilini söylerim

Hrant Dink’in davasının görüldüğü İstanbul 2. Çocuk Ağır Mahkemesi’ne 5 sayfalık mektup gönderen gizli tanık kendisi ve ailesinin güvenliğinin garantiye alınması halinde cinayetle ilgili önemli belgeler paylaşacağını belirtti.

ESKİ JİTEMCİ GİZLİ TANIK OLDU

Tokat’ta tutuklu bulunan ve JİTEM’ci olduğunu belirten gizli tanık mektubunda cinayetin arkasındaki örgütsel yapılanmayı bildiğini ve Dink’in öldürülmesi davasında azmettirici olmakla suçlanan Erhan Tuncel’i çok iyi tanıdığını belirtiyor. Tuncel’le cinayet öncesi görüşmek için Trabzon’a gittiğini ve Dink’i öldürme planı yaptıklarını belirten gizli tanık daha sonra İstanbul’a geçtiklerini ifade ediyor.

“CİNAYETİ BİRLİKTE PLANLADIK”

Tuncel’in hem emniyet hem de jandarmanın haber elemanı olduğunu öne süren gizli tanık İstanbul’da Agos Gazetesi çevresinde keşif yaptıklarını ve Tuncel’in her iki tarafa da cinayetle ilgili bilgi verdikten sonra Trabzon’a döndüğünü söylüyor. Tuncel ile birlikte planladıkları cinayetin kendisinden habersiz bir zamanda gerçekleştirildiğini de belirten gizli tanık olay öncesi ve sonrasında rütbeli askerlerle yaptığı telefon görüşmelerinin detaylarını da anlatıyor.

“BANA ÇIKACAKSIN DEDİLER”

Cezaevinde “Kasten adam öldürmek”ten tutuklu bulunduğunu da yazan gizli tanık, içinde bulunduğu örgütün talimatıyla suç işlediğini, kendisine birkaç yıl içinde çıkacağını ve yurtdışına götürüleceğini vadettiklerini ancak bunların yerine getirilmediğini belirterek bu sözler tutulmadığı için itirafçı olduğunu söylüyor. Gizli tanık mektubunda, “Sonumun Mustafa Duyar gibi olmasını istemiyorum. Can güvenliğimin sağlanmasını istiyorum” diyor. Gizli tanık elinde önemli belgeler olduğunu iddia ediyor.

Kaynak: ensonhaber.com
4708 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: