Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Gürsel Tekin’den yeni MYK yorumu

Editör | 30 Temmuz 2012 | Siyaset A- A+

Gürsel Tekin’den yeni MYK yorumu

 CHP’nin 34. Olağan Kurultayı sonrasında belirlenen Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Gürsel Tekin, MYK’ya ilişkin, ”Çok iyi bir takım. Umut ediyorum ki bu takım, Türkiye’de bugün yaşadığımız gerek iç gerek dış politikadaki sıkıntıların üstesinden gelebilecek, içe dönük değil dışa dönük mücadele içinde olacaktır.” dedi.

KADRO ÖRGÜTÜN BEKLENTİSİ DOĞRULTUSUNDA

Tekin, parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin yeni MYK’ya ilişkin sorularını yanıtladı.

Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinin kendisi için sürpriz olmadığını ifade eden Tekin, CHP’nin tabanı ve örgütün beklentisi doğrultusunda bir kadro oluşturulduğunu söyledi.

“ÇOK İYİ BİR TAKIM”

Tekin, ”Çok iyi bir takım. Umut ediyorum ki bu takım, Türkiye’de bugün yaşadığımız gerek iç gerek dış politikadaki sıkıntıların üstesinden gelebilecek, içe dönük değil dışa dönük mücadele içinde olacaktır.” dedi.

Bir basın mensubunun önceki MYK’dan iki genel başkan yardımcısı ile yaşadığı sorunlar nedeniyle istifa ettiğine ilişkin haberler olduğunu hatırlatması üzerine Tekin, şunları söyledi:

”Benim öyle bir şeyim olmadı. Herhangi bir isim zikretmiş, paylaşmış değilim. Sadece sizler, gazeteler yazdı. Benim yanlışa, yanlış gidişhata itirazlarım vardı. O itirazlarım her zaman devam edecektir. Biz itiraz kültürü içinde büyüdük. Hiç kimse bizde bir AKP’lileşme beklemesin. Eğer iç bünyemizde partimize zarar verecek, Türkiye’ye zarar verecek bir durum varsa bunlara elbette tekrar itiraz edeceğiz. Bu itirazlarımızdan vazgeçmiş değiliz.”

AHMET SEVER’İN SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Tekin, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever’in, bugün bir gazetede yayımlanan röportajındaki ”Gül’ün yeniden cumhurbaşkanı adayı olabileceğine” ilişkin sözlerini de değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün tekrar aday olmasının doğal ve anayasal hak olduğunu ifade eden Tekin, ”Her ne kadar AKP bir yasal manevrayla Sayın Cumhurbaşkanı’nın önünü kesmeye çalışsa da yargı Sayın Cumhurbaşkanı’nın önünü açtı. Belli ki önümüzdeki süreçte Sayın Gül de aday olabilir. Sayın Gül, siyasetin içinde de olabilir yani önümüzdeki süreçte çok sürprizlerle karşı karşıya gelebiliriz.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI-BAŞBAKAN ARASINDAKİ GERİLİM

Sever’in, ”Cumhurbaşkanı Gül’ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çatışma görüntüsü vermemeye özen gösterdiği ancak bazı isimlerin aynı özen içerisinde olmadığı” yönündeki sözlerine ilişkin soruya Tekin, ”Bir çatışma değil aslında bugüne kadar baktığımızda ne kadar medyamız gizlemiş olsa da bunu, kamuoyuyla paylaşmamış olsa da, Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan’ın arasındaki gerilimin herkes tarafından bilindiği, toplum tarafından bilindiği biliniyor. Bu çok gizlenmiş olsa da şimdi görünen o ki seçim süreci yaklaştıkça bu tablo biraz daha netleşecek. Sayın Cumhurbaşkanı da siyasetin içinde olacak.” yanıtını verdi.

“DEVLETİN KURUMLARI DUVARA YAPIŞTIRILMIŞTIR”

Tekin, Hatay Dörtyol’da AKP Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Türkoğlu ile polisler arasında yaşanan olaya ilişkin soru üzerine, ”Orada duvara yapıştırılan o polis kardeşlerimiz değil. Devletin kurumları duvara yapıştırılmıştır.” ifadesini kullandı. Tekin, olayı şiddetle kınadığını belirtti.

Silivri’de milletvekillerinin, aydınların, yazar ve çizerlerin 4 yıldır soruşturmalarının tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Tekin, bir milletvekilinin oğlu söz konusu olduğunda sürecin dört saat içerisinde tamamlandığını ifade etti.

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Sürgü Beldesi’nde yaşanan olaya ilişkin soruyu yanıtlarken ise ”Ne yazık ki bu provokasyonlar yaşanıyor. Umut ediyorum ki bu provokasyonlara ne Alevi yurttaşlarımız ne devletin kurumları müsaade eder.” dedi.

Kaynak: ensonhaber.com
4591 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: