Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Google, Microsoft’a fark attı!

Ufuk Karaca | 03 Ekim 2012 | Teknoloji A- A+

Google, Microsoft’a fark attı!

Google, Microsoft’a fark attı!

Google, Microsoft'a fark atarak dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu! Geçtiğimiz günlerde hisse başına düşen değeri tarihindeki en yüksek rakamı gören Google, Microsoft’u resmen geçerek dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri bir yandan yeni teknolojiler için yarışırken diğer yandan borsadaki yarışını da sürdürüyor. Bir süredir dünyanın en değerli şirketi ünvanını elinde bulunduran Apple arayı bir hayli açmış gibi gözükse de arkasındaki çekişme sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde hisseleri borsa işlemlerinde 750.04’ü görerek tarihinin en yüksek rakamını gören Google’ın borsadaki değeri her geçen gün yükselişini sürdürüyor. Mobil işletim sistemi Android ile iyi bir ivme yakalayan Google, geçtiğimiz gün itibariyle resmen Microsoft’u geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi ünvanını eline geçirdi.

Google’ın piyasa değeri her ne kadar iyi bir ivme yakalayarak 250 milyar dolara merdiven dayasa da önünde 627 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip Apple bulunuyor. Apple’ın son kozlarını oynayarak yeni cihazları piyasaya çıkardığı şu dönemde Google’ın aradaki farkı kapatması zor olarak görülse de analistler tarafından ilerleyen günlerde Apple’a yaklaşacağı ön görülüyor.
Google, Microsoft’a fark atarak dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu!
TK

5610 Kez Görüntülendi.
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: