Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Gazze’de hayat felç ! Türkiye’ye çağrıda bulundular

Editör | 16 Kasım 2012 | Foto Galeri, Tüm Manşetler A- A+

Gazze’de hayat felç ! Türkiye’ye çağrıda bulundular

İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği operasyonlarda birçok insan yaralanırken, ölü sayısının da 13 olduğu belirtiliyor. İsrail uçak ve helikopterleri, Hamas hedeflerini vururken, donanmaya ait gemilerin de Gazze’ye denizden saldırdığı belirtildi.

13 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

“Bulut Sütunu” adı verilen operasyonlarda düne kadar ikisi çocuk 10 kişi ölürken, bugün Gazze Şeridi’nin güneyindeki sağlık yetkililerinin bildirdiğine göre, üç Filistinli daha hayatını kaybetti.

GAZZE’DE HAYAT FELÇ

Gece boyunca süren İsrail saldırıları yüzlerce Gazzeliye korku dolu saatler yaşatırken şehirde adeta hayat felç oldu.

HAMAS’TAN TÜRKİYE’YE ÇAĞRI

Hamas’ın Resmi Sözcüsü Sami Ebu Zehri, Türkiye’yi, Gazze’de İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıları durdurmaya yönelik çalışmaya davet etti.

‘Türkiye’nin, İsrail saldırılarının önüne geçmesi için diplomatik ve popüler bütün çabasını göstermesini istiyoruz’ diyen Ebu Zehri, Türkiye’nin de bu konuda mesuliyetini üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Ebu Zehri, İsrail’in, Hamas’ın askeri kanat komutanı Ahmed el-Caberi’ye yönelik suikastını, ‘Büyük bir savaş suçu’ olarak değerlendirerek, İsrail’in bu suçun bedelini ödemesi gerektiğini dile getirdi.

Ebu Zehri, Filistin halkının Gazze’de düzenlenen İsrail saldırıları karşısında daha da güçlü direniş sergileyeceğini vurguladı.

30’DAN FAZLA HEDEFE EŞ ZAMANLI SALDIRI

İsrail ordu sözcüsü Avital Leibovitch, suikastın ardından yaptığı açıklamada, “Son günlerde yaşanan roket ateşinin ardından Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Benny Gantz, Gazze Şeridi’ndeki Hamas, İslami Cihat gibi terör örgütlerinin hedef alınması için emir verdi. Bu daha başlangıç” diye konuştu.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait uçak ve helikopterlerin Gazze’de Hamas’a ait 30’dan fazla hedefe eş zamanlı saldırılar düzenlediği bildirildi. Bu hedefler arasında silah ve füze mahzenleri bulunduğu, Gazze’nin İran füzeleri ve İsrail vatandaşlarına yönelik terör olayları için “ön cephe” olarak değerlendirildiği ifade edildi. Hamas lideri Mahmud Zahar’ın evinin hedef alındığı da gelen haberler arasında.

ŞİN BET: BİZ YAPTIK

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet suikastı düzenleyenin kendileri olduğunu doğrularken, Caberi’nin “10 yıldır devam eden terör faaliyetleri nedeniyle” öldürüldüğü ifade edildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, “Bu saldırının amacı Hamas’ın lider kadrosunun komuta kontrol zincirine ağır zarar vermektir” denildi.

20930 Kez Görüntülendi.
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: