Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Davutoğlu: Türkiye saldırılara karşılık verecek

Editör | 15 Mart 2014 | Gündem A- A+

Davutoğlu: Türkiye saldırılara karşılık verecek

Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprak parçası olan ve Suriye sınırları içinde yar alan Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu bölgenin çevresi El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri tarafından dün ele geçirildi.

Türkiye sınırına 35 kilometre uzaklıktaki Karakozak köyü yakınlarındaki türbe çevresinde yaşanan bu gelişme üzerine Suriye sınırında konuşlu kara ve hava askeri birlikleri teyakkuz duruma geçirildi. Türbede görev yapan yaklaşık 25 askere, türbeye bir saldırı olması halinde “vur emri” verildi.

HER TÜRLÜ SALDIRIYA AYNISIYLA KARŞILIK VERİLİR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada “Uluslararası kurallar gereği Türkiye toprağı. Her türlü tedbiri alma hakkımız var” diye konuştu. Davutoğlu şunları söyledi: “Oraya dönük olarak ister rejimden, ister radikal gruplardan, ister başka bir yerden gelebilecek her türlü saldırı aynıyla mukabele görür ve o vatan toprağının savunması konusunda da Türkiye hiçbir tereddüt göstermeden her türlü tedbiri alır” dedi.

1921’DEN BERİ

Bölge, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra Fransız hakimiyetine geçmesine rağmen 1921 yılında Fransa ile yapılan Ankara anlaşmasına göre Süleyman Şah Türbesi, Türkiye Cumhuriyeti toprağı olarak kabul edilmiş ve Türk askeri tarafından korunması kararlaştırılmıştı.

Kaynak: haber7.com
6185 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: