Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

CHP’li İnce: Bu ampulü biz söndüreceğiz

Editör | 01 Ocak 2013 | Siyaset A- A+

CHP’li İnce: Bu ampulü biz söndüreceğiz

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etmesinin ardından Şinasibey Toplantı Salonu’nda düzenlenen ”Yeni Bir Yıla Girerken Türkiye’nin Sorunları ve CHP” konulu söyleşiye katıldı.

”Bana veriyorsunuz gazı, sonra mahkemelerde yiyoruz cezaları” diyerek konuşmasına başlayan İnce, Türkiye’de bir süredir ODTÜ’deki olaylarla ilgili tartışma yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

“HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

”ODTÜ’lü öğrencilerin fırlatılan uyduya karşı çıktığı iddiaları doğru değil. Zaten uyduyu fırlatacak olan çocuklar orada okuyor. Türkiye’de kavgaya bakın, İsmet Paşa ile cumhuriyetin temelleri ile ODTÜ’lü gençlerle, işçi ve memurla kavga… Milli olan her şeye karşılar bunlar. Bu ülkenin 90 yıllık birikimlerini sattılar. Bunları haraç mezat satarak yandaşlarına devrediyorlar. Yapmamız gereken bir şey var iki yoldan birini seçeceğiz. Ya kenara çekileceğiz, alacağız maaşımızı yiyeceğiz ya da mücadele edeceğiz. Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Biz, ‘onların çocukları polisleri hizaya çekerken, bizim çocuklarımız biber gazına karşı dayanma dersi alır’ diyeceğiz. Onların bu cumhuriyete, bu topraklara, Atatürk’e ve demokrasiye bizim gözümüzle bakması mümkün değildir.”

“BU AMPULÜ PATLATACAĞIZ”

İnce, tutuklu ve hükümlü sayısının 2002’de 59 bin iken bugün 125 bine yükseldiğini savunarak, şöyle devam etti:

”Türkiye bunlardan nasıl kurtulacak sorun burada. Bu millet Amasya Genelgesi’nde şunu yazdı: Bir, İstanbul hükümeti görevini yapamamaktadır. İki, vatanın ve milletin bağımsızlığı tehlikedir. Üç, vatanın ve milletin bağımsızlığı milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Yıl 2013, bir Ankara hükümeti görevini yapamamakta. İki, vatanın ve milletin bağımsızlığı tehlikededir. Üç, vatanın ve milletin bağımsızlığını milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Sakın kurtarıcı aramayın, askerler gelip sizi kurtaramaz, onlar kendilerini kurtaramıyorlar. Sandık, sandık, sandık… İyi kötüyü, çağdaş olan yeni olanı her zaman yener, bu ampulü biz söndüreceğiz. Ampulü söndürmek için sola çevirmek lazım, Türkiye’yi de sola çevirmek lazım. Bunlar toplumu ayrıştırdılar. İnsan olan bunu kabul etmez. Son sözüm bir kere korkmayacaksınız, biat etmeyeceksiniz, ‘yandaşlığa dur’ diyeceksiniz. Bu ampulü patlatacağız.”

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, daha sonra Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç’i makamında ziyaret etti.

Kaynak: ensonhaber.com
5080 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: