Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Burma’daki Soykırımda İngiliz Parmağı

Editör | 26 Nisan 2015 | Dünya, Tüm Manşetler A- A+

Burma’daki Soykırımda İngiliz Parmağı

Burma  Müslümanları Diaspora Başkanı Nurul İslam Anlatıyor

HERŞEY İNGİLİZLERLE BAŞLADI

 “Müslümanlar tarafından yönetilen Arakan toprakları 1947’de İngilizlerin işgali sonrası Budistlere verildi. Bu işgalle Müslümanlar öz vatanlarında mülteci konumuna düştü. İngilizlerin Burma’yı işgali öncesi yani Müslümanların yönetiminde olduğu dönemde Budist ve Müslümanlar sorunsuz yaşıyordu”

BURMA Müslümanları Diaspora Başkanı Nurul İslam İslam, “Dünya’da kabul gören soykırım tanımına uyan tüm insanlık dışı işkence, şiddet ve baskı Burma’da yaşayan Müslümanlara uygulanıyor. 1947’den bu güne 1,6 milyon Arakanlı Müslüman katledildi. Dünya kamuoyundan gizli sessiz bir soykırım yaşanıyor” dedi.

burma-soykirim

BURMA’DA SESSİZ SOYKIRIM!

Burma’da durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini vurgulayan İslam, şu bilgileri verdi: “Uluslararası kuruluşların ülkedeki ofisleri hükümet tarafından kapatıldı. Müslüman bölgelerine uluslararası medya kuruluşları ve gazetecilerin girmesi yasak. Ülkeden doğru haber alabilmek imkânsız. Müslümanlara, ülkelerin sınırlarında kurulan toplama kamplarında işkence, şiddet ve baskı uygulanıyor.

ÇİN’DEN SOYKIRIMA DESTEK!

2012’de Myanmar hükümeti ve Budistlerin Müslümanlara yönelik baskı ve soykırıma hız verdiğini belirten İslam, “Hükümet Budistlerin Müslümanları öldürmesi için adeta sponsor oluyor. Çin Halk Cumhuriyeti de Budistlerin soykırımına silah yardımı yaparak destek oluyor” dedi.

DEMOKRASİ YALANI

MYANMAR hükümetinin,  Müslümanların vatandaşlık kimliklerini de iptal ettiğini belirten İslam, “Kasım’da Burma’da seçim var. Ancak Müslümanlar kimlikleri iptal edildiği için ne aday olabilecekler ne de oy kullanabilecekler. Ama BM, tüm dünyaya, Myanmar hükümetinin demokrasiye geçtiği yönünde rapor sunacak” şeklinde konuştu.

 

BUDİSTLERİN ‘ÇÖZÜM’ ÖNERİSİ ‘KÖLELİK’!

MYANMAR hükümetinin Müslümanlar için meclise sunduğu “çözüm paketini” değerlendiren İslam, “Bu sözde ‘çözüm’ paketinde iki seçenek sunuluyor; Müslümanlara ya ülkeyi terk edin deniliyor. Ya da açık cezaevi kamplarında yaşanmaya devam edin deniliyor” dedi.

ENES BABACAN/İstanbul
GAZETE VAHDET

7171 Kez Görüntülendi.

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: