Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Bu işte bir yanlışlık var!

Editör | 20 Haziran 2012 | Spor, Tüm Manşetler A- A+

Bu işte bir yanlışlık var!

Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale kalan İspanya’nın kupayı kazanması halinde, futbolculara 300’er bin euro prim verilecek.
Yani İspanya Futbol Federasyonu’nun kasasından ortalama 8 milyon euro çıkacak.

TFF Ay-Yıldızılı ekibe, EURO 2012 elemelerinde toplam 7 milyon euro dağıtmıştı. Ukrayna ve Polonya’nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan üst seviyeye çıkmış durumda.

Dev organizasyonda çeyrek finale kalan İspanya’nın kupayı kazanması halinde, futbolcuların her birine 300’er bin euro prim verilecek. İspanya ekonomik krizde olmasına rağmen milli futbolcular, şampiyon oldukları 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki primden (214 bin euro) yaklaşık yüzde 25 daha fazla alacak. İspanya Futbol Federasyonu, 4 yıl önce aldığı kararla şampiyonalarda çeyrek finale kalan futbolculara prim vermezken, bu şampiyonada sadece finalde kazanmaları halinde primverilecek.

2010’da 600’er bin euro verdiler

İspanya Milli Takımı futbolcularına şampiyon oldukları 2010 Dünya Kupası’nda 600’er bin euro şampiyonluk primi verilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu ise Ay-Yıldızlı ekibimize EURO 2012 elemelerinde bütün ülkeler arasında en fazla primi dağıtan kurum olmuştu.

TFF, grup maçları sonunda futbolculara toplam 7 milyon lira dağıttı. Türkiye EURO 2012’ye katılsaydı futbolcular 7 milyon lira daha alacaktı.

Almanya Futbol Federasyonu, EURO 2012 şampiyonu olmaları durumunda takıma toplam 6 milyon 900 bin euro (yaklaşık 16,5 milyon lira) dağıtılacağını açıkladı. Bu prim oyuncu başına 300 bin euro olarak ödenecek. Almanya’da elemelerde ödenen en yüksek prim 180 bin euroydu.

İspanyollar cimri çıktı!

Öte yandan Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılan 16 ülkede şampiyona öncesinde yapılan bir ankette, milli takımlarının Avrupa şampiyonu olması için ceplerinden en fazla para vermeye hazır, millet İrlandalılar olarak gösterilmişti.

İrlandalılar, takımların şampiyon olması halinde ortalama 295 euro vermeye hazır olduklarını belirtmiş, onları 207 avro ile İngilizler, 187 euro ile Yunanlılar, 167 euro ile İtalyanlar ve 130 euro ile İspanyollar izlemişti.

Polonyalılar, Ruslar ve Ukraynalılar ise yıllık gelirlerinin yüzde 1’ini milli takımlarının Avrupa şampiyonluğuna bağışlayabileceklerini söylemişlerdi.

BUGÜN GAZETESİ SPOR SERVİSİ

5685 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: