Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Başbakan Erdoğan Van’da (Galeri)

Editör | 25 Ekim 2012 | Siyaset A- A+

Başbakan Erdoğan Van’da (Galeri)

Van depreminin birinci yıldönümünde Başbakan Erdoğan Van’daydı. Erciş’te TOKİ’nin yaptığı deprem konutlarının açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP ve PKK’ya sert sözlerle yüklenerek, Van halkına terörle arasına mesafe koyması çağrısında bulundu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları…

"Biz Ağustos’a kadar toplu konutlarımız bitecek, Van yeni yüzüne kavuşacak dedik. Daha işimiz bitti mi, bitmedi.

Acil olarak konteyner kentleri açalım dedik ve sonra çadır kentleri kurduk. Kardeşlerimizi oraya aktardık. Konteyner kentlere taşımakla da işi bitirmedik ve mobil konutları kuralım dedik. Ve şu anda devletin memurları da artık bu konutlarda yaşıyor.

Tabii bütün bu adımlar dünyaya da örnek oldu. Bu kadar kısa zamanda bunu nasıl bitirdiniz diye şaşırdılar.

Sivil toplum örgütleri Vanlı kardeşlerime yardım için buraya koştular. Bir taraftan enkazı kaldırırken bir taraftan da vatandaşlarımızın kalacağı yerleri hazırladık. Sıkıntılarımızı gidermek için ilgili bütün kurumlarını seferber ettik. Kalbimiz Van’la birlikte attı. Deprem bölgesiyle irtibatımızı kesmedik. 18 gün içinde tam 75 bin çadır kurarak hizmete sunduk. Bakan arkadaşlarım sürekli buraya gelip gittiler. Oluşturduğumuz 13 çadır kentte; su, elektrik, kanalizasyon, eğitim kurumlarıyla her türlü hizmeti verdik. Van ve Erciş’te iki odası mutfağı banyosu olan 30 bin konteyner ev kurduk.

15 Ocak’ta Erciş’teki çadırkenti kapatarak bütün vatandaşlarımızı kontyner kentlere ulaştırdık. Elektrik ve su ihtiyacını ücretsiz karşıladık. Bugüne kadar çadır ve konteyner kentte kalan vatandaşlarımızın faturası, Başbakanlık tarafından ödenmiştir. Erciş’te aş evinde sıcak yemek dağıtıldı. Yemek firmalarından temin edilen yemek 35 okulda vatandaşlarımıza dağıtıldı. Kızılay’a çok çok teşekkür ediyorum.

Vade farksız ve faizsiz konutların satışı da yapılıyor. Bunların yanında hükümet olarak her konuda Vanlı kardeşlerimizin sıkınıtılarını bitirmeye çalışıyoruz.

43 bin vatandaşımızın giyim ihtiyacını karşıladık. Esnaf ve sanatkarlarımızı desteklemek için 4 bin 500 işletmemizin, 344 trilyon faizsiz kredi kullanmasını sağladık.

Van, Muradiye, Gürpınar ve Erciş’te binlerce vatandaşımıza 9 ay süreyle geçici istihdam sağladık. 50 bin vatandaşımıza kamu tesislerinde barınma imknı sağladık. Dönüşler başladı. Biz Van’ı hiç bir zaman tek başına bırakmadık. Bu kardeşlik hukukumuzun bir gereğidir. Ev sahibi olan kardeşlerimiz konutlarına yerleşti. Bir de kiracı durumunda oln kardeşlerimiz var. Şu anda elimizde 3 bin civarında yapılmış ve yapılmakta olan konut var. Bunların 2 bin kadarı kamu kurumlarındaki vatandaşlarımıza tahsis edilecek. Kura çekimiyle bunları kiracı olan kardeşlerimize inşallah satacağız. Aslında maliyet olarak bu konutların fiyatları 110 bin TL. Ancak biz burada Başbakan’ın yetkisinde olan biz yüzde 30 indirim sahibiyiz. Bu fiyatı 75 bin TL’ye indirdik. Bununla da kalmadık 2 yıl ödemesiz olacak. 18 yıl ödeme yapılacak. Toplam 20 yılda böylece ödemesini bitireceğiz. Faiz yok, enflasyon yok. Yaklaşık aylık taksidi 345 TL. Şu anda bu konutlar bitmek üzere. Bir ay, 3 ay, 4 ayda biter diyor. Durmadan arttırıyorsun sen de ya.

Biz Vanlı kardeşlerimizi sıkıntıyla baş başa bırakmadık. Japonya’da en son nükleer bir patlama meydana geldi. Orada depremzedeleri adeta kendi başlarına bıraktılar ama biz bırakamazdık. Kardeşlik hukukunu, büyük millet olmanın bin yıllık kardeşlik bilincinin gereğini yerine getiriyoruz. Dedik ki, biz Van’ı bir yıl içinde inşaa edeceğiz. Ağustos’tan itibaren teslime başlayacağız dedik. Geldiğim gece nasıl bir Erciş vardı. İkinci gelişimi hatırlıyorum, hamdolsun şimdi gelişimde bakıyorum.. Depremin 39. gününde kalıcı konutların temeli atıldı. 15 bin 341 konutun açılış töreni için buradayız.

Ve Rabbim bizi bu tür afetlerle imtihan etmesin diyorum.

Bir örnek vermek istiyorum. Marmara depreminden bir gün sonra insanlar çadırlarda yaşam mücadelesi veriyordu. Biz birinci yılda söz verdiğimiz konutları yaptık. Yollarını belediye yapması gerekirken, TOKİ olarak biz yaptık. Köylerimizdeki yapıların yüzde 80’ini yeniden yapıyoruz. 9 bin 500 köy evinin 3 bin 750 hayvan barınağının yeniden inşaa çalışmaları devam ediyor. Van’a 2 bin 613 yeni derslik kazandırdık.

DEPREMZEDELERE VERİLEN PARAYI TERÖR ÖRGÜTÜNE AKTARDILAR

Van depremi duyulduğu andan itibaren Edirne’den Hatay’dan Samsun’dan eller uzandı. Eller buradaki insanlar için kalktı. Gözlerden yaşlar süzüldü. 1000 yıllık kardeşliği yıkmaya inat bir olup birlik olup Van’a sahip çıktı. Dünyanın 35 ülkesinden Van’a el uzatıldı. Biz elimizi uzatıp Van’ı ayağa kaldırmak üzereyken terör örgütü; Van’da Erciş’te hemen öbür tarafta Başkale’de güvenlik güçlerimize saldırmakla meşkuldü. Biz çadırkent kurarken, onlar görevi başındaki polislerimize saldırdılar. Biz hastanelerde derman olmak için çırpınırken, polisimize arkadan yaklaşıp haince alçakça arkasından vurdular. Belediye Başkanı teröristler için yas tutuyordu. Biz çocuklarımız eğitimlerinden mahrum kalmasınlar diye uğraşırken, onların yolu buralara sadece okullarımızı yakmak için yolu buraya uğruyorlar. Biz Vanlı çocuklarımızı sıcak bir yuvaya kavuşmaları için uğraşırken, onlar gelen yardımları bölücü örgüt mensuplarını veriyorlardı. Dünyanın başka bölgelerinde Van için para toplayıp parayı bölücü örgüte veriyorlardı.

BİZ SİZİ KÜRT OLDUĞUNUZ İÇİN SEVMİYORUZ

Biz sağlık personelimizle canla başla hizmet verirken gelip doktorumuza saldırdılar. Biz sizi Vanlı olduğunuz için değil, farklı olduğunuz için değil, Kürt olduğunuz için değil; sadece Allah’tan ötürü seviyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE ARANIZA DUVAR ÖRÜN

Terör örgütü uzantısıyla benim Kürt kardeşim arasına duvar örmeli ki, buraya yatırım gelsin. Vergi muafiyeti getirdik, teşvik uyguladık yeter ki buraya yatırım gelsin. Ama buna rağmen korkuyorlar, gelemiyorlar.

BDP’li belediyeler halka hizmet konusunda ne yaptılar? Van ortada. Belediyenin getirmesi gereken suyu, biz kendimiz getiriyoruz. Ama onlar getirmiyor diye, biz de getirmemezlik yapamayız. Ama bunun hesabını oy verenlerin sorması gerekir.

Mevlâna diyor ki "Sen bensin işte, ben senim işte" Biz böyle olacağız işte. Biz bütün vatandaşlarımızla biriz, beraberiz. Bizim kalbimiz bir. Ne hissediyorsak onu söylüyoruz. Biz herkesin karşısına, gönlümüz elimizde çıkıyoruz. Biz hiçbir ayrım yapmaksızın ülkemizi kaldırmak peşindeyiz.

BDP’YE: PARTİ TABELANIZI İNDİRİN BUNU ASIN

Kendisine oy verenlerin iradesini yansıtmak değil, başkalarından gelen talepleri oraya koyan parti; milletin iradesine sahip çıkamaz. Siyaset yapmakla hizmet vermekle işiniz yok madem, parti tabelalarınızı sökün; İmralı ya da Kandil’e yön gösteren tabelalarınızı asın. Hiç değilse milletimizi sizin ne iş yaptığınızı bilir."

Kaynak: haber365.com
11341 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: