mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

MHP’li Bal’dan Haşim Kılıç’a: Git namusunu temizle

Editör ~ 30 Kasım 2013 ~ Son Dakika ~ 2547 Kez Görüntülendi. A- A+

TBMM’de oluşturulan Anayasa Komisyonu’nun, yeni anayasa yapma konusunda uzlaşmaya varamaması üzerine Ak Parti çalışmalardan çekildiğini açıklamıştı.

Çalışmaların yarıda kalmasına ise Anayasa Başkanı Haşim Kılıç, ‘Kendimi evlilik vaadiyle kandırılmış gibi hissediyorum’ sözleriyle tepki göstermişti. Kılıç’ın bu sözlerine, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal’dan tepki geldi. 

‘137 YILLIK RÜYA’

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Anayasa ile ilgili yaptığı gündem dışı konuşmada, bir rüyanın nasıl kabusa dönüştüğünü anlattı. Bu rüyanın 137 yıllık bir rüya olduğunu belirten Bal, şöyle konuştu:

‘Milletin sesi ve nefesi olacak, hiç kimseyi dışlamayacak, herkesi kucaklayacak, hak ve hürriyetleri genişletecek, devlet organlarını iyi işletecek, yargıyı bağımsız ve tarafsız kılacak, Türk milletinin her kesiminin saygı duyacağı, herkesin sadakatle kendisini bağlı hissedeceği bir Anayasa yapılacaktı.

BİR EL, ARI KOVANINA ÇOMAK SOKTU

İlk defa yüzde 95 temsile ulaşmış TBMM, siyasi partinin katılımı ile masaya oturdu. İlk kez partiler heybelerindekini masaya döktü, sivil toplumun sesi alındı, akademisyenlerin, siyasetçilerin sesi ve nefesi masaya ulaştı. 2 yıldan fazla müzakere edildi. Gelecek nesillere iyi bir armağan edilecekti. Vaziyet böyle iken bir el, arı kovanına çomak soktu, arı kovandan bal beklenirken her şey berbat oldu. 327 toplantıdan sadece 40’ına katılmış olan Uzlaşma Komisyonu’nun sembolik başkanı da rüyayı kabusa çevirenlerin safına katıldı.’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in istifa etmesine rağmen, liderlere mektup yazdığını belirten Bal, iki toplantıya AK Partili üyelerin gelmediğini, tutanakçıların ve memurların gönderilmediğini, “candaş veya yandaş basının” bu olaylar karşısında suskunluk sarmalına döndüğünü ama masayı devirenlere karşı ekranlarını açtığını iddia etti.

‘DERVİŞİN FİKRİ NE İSE ZİKRİ DE ODUR’

Bal, Uzlaşma Komisyonu üyeleri ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın komisyonu hapishaneye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in kahvehaneye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un ise kıraathaneye benzettiğini ifade ederek, ‘Dervişin fikri ne ise zikri de o olur. Demek ki Anayasa yapmak gibi bir düşünceleri yoktu’ dedi.

‘HAŞİM KILIÇ SORSUN VE NAMUSUNU TEMİZLESİN’

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, kendisini evlenme vaadiyle kandırılmış birisine benzettiğini anımsatan Bal, ‘Ne MHP’nin ne de komisyonun evlenme vaadi olmamıştır. Kılıç’a kim bu vaatte bulunmuşsa gitsin ondan hesabını sorsun ve namusunu temizlesin’ diye konuştu.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: