mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

İHH’den silah dolusu TIR iddiasına yalanlama

Editör ~ 02 Ocak 2014 ~ Gündem ~ 1556 Kez Görüntülendi. A- A+

Radikal ve Bugün gazeteleri tarafından haberleştirilen ve İHH’ya ait olduğu ileri sürülen silah dolusu TIR’ın yakalandığına dair haberler yalanlandı.

“KİMLERİN YAPTIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

 İHH Başkanı Bülent Yıldırım konuyla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım şunları söyledi:

“İHH’ya ait olduğu söylenen tır kesinlikle bize ait değil. Bu bize yapılan bir operasyon ve biz bu operasyonu kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz, bunların kim olduğu ortaya çıkacak. Bundan sonra her türlü saldırıyı bekliyoruz. Onlar bizim yakamızı bırakmıyor, bizde onların yakasını bırakmıyoruz! İsrail cezasını çekecek. Yurt dışında çalışan arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse bunun hesabını verecekler. Hukuk davası açacağız”

İHH’YA LİNÇ KAMPANYASI

Radikal’in haberinin ardından Twitter’da İHH’ya karşı adeta bir linç  kampanyası başlatıldı. Kendi ülkesini “teröre destek veren ülke” gibi göstermek isteyenler İHH’nın silah taşıdığı TIR’ın yakalandığını bağıra bağıra duyurmaya çalıştı.

TODAY’S ZAMAN İŞ BAŞINDA

Gülen Cemaati’nin İngilizce yayın yapan gazetesi Today’s Zaman haberi bir an önce dış dünyaya duyurmak için kolları sıvadı. Today’s Zaman, TIR dolusu silah ve mühimmatın Suriye’ye gitmek üzereyken Hatay’da yakalandığını ve bu TIR’ın İHH’ya ait olduğunu duyurdu. Ancak haber yalan çıkınca da haberi yayından almak zorunda kaldı. 

Ceyda Karan gibi gazeteciler, Twitter’da haberi duyururken “kesin spor amaçlıdır” demeyi de ihmal etmedi.

Diğer yandan Cemaat’te yakın bazı hesaplardan da TIR için MİT mensubu bir kişinin arama yaptırmamak için direttiği bilgisi verildi. 


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: