mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Spor Hisseleri Sarsıldı

Editör ~ 05 Temmuz 2011 ~ Ekonomi, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler ~ 1317 Kez Görüntülendi. A- A+

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ
Türk futbolunda gerçekleşen şike ve teşvik operasyonlarının ardından dün spor hisselerinde başlayan çöküş bugün de devam etti. Fener hisseleri son 4 seansta taban taban giderken, bugün buna diğer spor hisseleri de eşlik etti. Güne hızlı düşüşlerle başlayan hisselerin kaybı birinci seansın bitimine kadar sürdü. Fenerbahçe hisseleri yüzde 10 değer kaybederken, diğerleri de yüzde 8’in üzerinde gevşedi. Fakat ikinci yarıda üç seanstır devam eden trend değişti.

BİRİNCİ SEANSTA NE OLDU?
Fener hisseleri seansa taban yaparak başladı ve fiyat 51.75 liraya geriledi. Böylece hissenin değeri yılbaşındaki seviye olan 53.5 liranın da altına gelmiş oldu. Bu hissedeki son üç seanslık kayıp ise yüzde 27’yi geçti. Yani Cuma günü 71.25 lira olan hissenin bugün birinci seansta geldiği değer 51.75 lira olarak gerçekleşti. Ve şirketin piyasa değeri de 1 milyar 294 milyon liraya düştü. Bu anlamda şirket sadece üç seansta 487.5 milyon lira değer yitirdi.

DİĞER HİSSELERDE KAYIP DERİNLEŞTİ!
Öte yandan, Galatasaray hisselerindeki düşüş bugün de sürdü. Dünü yüzde 3.72’lik kayıpla atlatan hissenin bugün birinci seans itibariyle kaybı yüzde 8.01 olarak gerçekleştti. Buna göre şirketin piyasa değeri cuma günkü kapanışa göre 119.9 milyon lira eridi. Hisse dün 362 lira seviyesinde bulunuyordu. Birinci seans itibariyle taban fiyatı olan 327 lirayı test eden hisse, 333 liradan seansı tamamlarken şirketin piyasa değeri 928.4 milyon liraya çekildi.

3.3 MİLYON LOTLUK İŞLEM YAPILDI!
Beşiktaş hisselerindeki hareket de dikkat çekti. Birinci seansta 3.3 milyon lotun üzerinde bir işlem söz konusu. Bu hisse de yine ilk yarıda düne göre yüzde 9.41 değer kaybederken taban fiyatı olan 8.64’e kadar geri çekildi. Kapanış ise 8.66 lira seviyesinden gerçekleşirken piyasa değeri 346.4 milyon liraya düştü. Cuma gününe göre piyasa değer kaybı 67 milyon lirayı geçti.

Trabzonspor hisseleri de aynı şekilde düşüşünü bugün ilk yarıda sürdürdü. Hissede 700 bin lota yaklaşan bir işlem gerçekleşti. Birinci seansın içinde en düşük 15.15 lira seviyesi görülürken, düne göre kayıp yüzde 8.18’e ulaştı. Buna göre şirketin piyasa değeri, birinci seansta cuma gününe göre 67.5 milyon lira geriledi.

İLK YARIDA 4 HİSSE DE TABAN OLMUŞTU!


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: