mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

MHP’li Oktay Vural’dan fezleke yorumu

Editör ~ 15 Mart 2014 ~ Son Dakika ~ 61145 Kez Görüntülendi. A- A+

Oktay Vural; TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesinden sonra meydana gelen olaylarda yine Türkiye’nin büyük acılar yaşadığını söyledi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Vural, konuşmasında İstanbul’da hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu ve Tunceli’de şehit olan polis memuru Ahmet Küçükdağ’a da başsağlığı diledi.

“UYARILAR SANDIKTA YAPILMALIDIR”

Oktay Vural, vatandaşlara yönelik olarak, “Demokrasi çalışmalıdır, şiddet sarmalına girmeden dertler anlatılmalıdır. Uyarılar sandıkta yapılmalıdır. Bütün vatandaşlarımızı tehlikeli olabilecek tuzaklar konusunda uyarıyorum, hükümeti uyarıyorum. Dibi karanlık sokaklarda provokasyonlar yapanlar muhakkak yargı önünde hesap vermelidir” diye konuştu.

“FEZLEKELER ARTIK MİLLETİNDİR”

4 eski Bakan ile ilgili fezlekelerin okunması için CHP’nin TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdığının hatırlatılması üzerine Vural, “MHP olarak bu fezlekelerin TBMM’de okunmasını istiyoruz. MHP fezlekelerin okunmasında hazır olacaktır. TBMM milletvekilleri de savcı yerine geçecektir. Savcıya gizlilik kararı olur mu? Toplantı çağrısına biz katılacağız. Keşke Meclis Başkanı olağanüstü toplantıya çağırsaydı. Bu fezlekeler Meclis’te okunacak. Bu fezlekeler artık Türk milletinin malıdır, Türk milletin temsilcileri olarak yargı görevini yapacak olan milletvekillerinin bu dosyaları görmeleri gerekmektedir. Meclis Başkanı’ndan biz bu fezlekelerin tamamının okunmasını talep ediyoruz, özete gerek yok. AK Parti’yi Meclis soruşturması açılması yönünde oy kullanmaya davet ediyorum. Meclis soruşturması açılsın, sonuçta Yüce Divan karar verecektir. Hukukun önünü açalım, hukuk çalışsın” açıklamasında bulundu.

“MİLLETTEN NİYE KORKUYORSUNUZ, BIRAKIN MECLİS ÇALIŞSIN”

Vural, Bakanların oturacağı koltukların boş bırakılacağı, genel görüşme yaptırılmayacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, “Bu numaralara gerek yok, bu Meclis toplansın, fezlekeler okunsun. Milletten gerçekleri saklamak için taktik üretmeye gerek yok. Milletten niye korkuyorsunuz, bırakın Meclis çalışsın. Milletvekilleri bir savcı olarak bu soruşturmanın gizliliğine elbette uyacaklardır. Milletvekilleri bunları inceleyecek ve iddianame hazırlayacaktır”  dedi.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: