logo

hosting
14 Temmuz 2013

CHP, Başbakan Erdoğan’dan özür diledi

CHP, Başbakan Erdoğan’dan özür diledi

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’la ilgili attığı tweet, Meclis Genel Kurulu’nda tansiyonu yükseltirken, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP adına Başbakan Erdoğan’dan özür dilediğini söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, bugün sosyal paylaşım sitesi twitter’dan yazdığı mesajda, Taksim’de göstericilere pala ile saldıran Sabri Çelebi’nin Fas’a kaçmasına tepki göstererek, Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik hakaret içeren bir yorum yaptı.

Sapan, bir süre sonra yazdığı mesajı twitter’dan sildi. Sapan’ın tweeti, Meclis Genel Kurulu’nda da tartışmalara neden oldu. AK Parti milletvekilleri olaya tepki gösterirken; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, olayla ilgili Sapan’dan bilgi almak için Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’tan süre istedi.

Altay, bir süre sonra söz alarak, olayın doğru olduğunu belirtti ve CHP adına Başbakan Erdoğan’dan özür dilediğini ifade etti.

Altay, “Ben, CHP’li kadın milletvekilleri adına da, CHP adına da hoş olmayan bu tweetten dolayı özür diliyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, CHP Grup Başkanvekilinin tavrını doğru bulduklarını belirterek, “Kötü söz sahibini bağlar. Bu davranış, ona oy veren iradeye de hakarettir” dedi.

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da, Başbakanlık Divanı adına olayı kınadıklarını söyledi.

Kaynak: haber7.com
14669 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+6 = ?