logo

hosting
16 Aralık 2014

Medya Operasyonunun Faturası 20 Milyar

Medya Operasyonunun Faturası 20 Milyar

OPERASYONUNUN TÜRKİYE’YE FATURASI 20 MİLYAR DOLAR

Faik-oztrak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Tekirdağ’da konuştu. Söz konusu faturanın ilerleyen günlerde daha çok büyüyebileceğini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları dile getirdi:

Dün ‘Ne yapalım dolar kuru oynasın’ diyebilirsiniz. Tamam ‘Ne yapalım dolar kuru oynasın’ diyelim de dönüp baktığınız zaman bu ülkede siz firmaların yaklaşık 179 milyar dolar açık pozisyonu var. Döviz cinsinden borcu döviz cinsinden varlığının 179 milyar dolar üstünde. Dolardaki her 1 kuruşluk artış firmalara 1,08 milyar TL kur farkı zarar yazdırıyor reel sektöre. Ne kadar arttı son bir haftada, 11 kuruş arttı. Yani reel sektöre ne kadar zarar yazdı? 20 milyar TL. İşte Cumhurbaşkanı’nın yaptığı konuşmalar, yapılan operasyonlar, bütün bunların faturası.”

“OPERASYON OLMASA TABLO FARKLIYDI”

Zarara ilişkin bilgiler de paylaşan Öztrak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi diyecekler ki bütün dünyada oluyor. Dünyada oluyor da, Rusya bu işin merkezinde, petrol fiyatlarından etkileniyor. Bu işin başında herkes Wall Street Journal dahil ne yazdı? ‘Rusya bu işten zarar edecek Türkiye kâr edecek gidin Türk lirası alın’ dedi. Şimdi tam tersi bir tablo ortaya çıktı. Biz de en az bizim paramız da Rusya’dan sonra en fazla değer kaybeden ikinci ülke parası oldu. Niye bu böyle oldu? Millet işler iyi gidecek diye beklerken birden işler altüst oldu. Firmalar 20 milyar Türk lirası zarar yazdı. Peki bu 20 milyar TL zararı nasıl çıkaracak? Şöyle çıkaracak: küçülmeye başlayacak. Yarın öbür gün çalışanlar gençlerden başlamak üzere çalışanları işten çıkaracak. Zaten genç işsizliğiniz yüzde 19-20 olmuş. Yani 5’te bire ulaşmış. İşsizlik rakamları aldı başını gidiyor. Yüzde 10,7. 2009’lardan bu yana en yüksek işsizlik rakamları. 500 bin kişi artmış geçen senenin aynı dönemine göre işsizlik. Bu çok yüksek bir artış.”

“İSTİKRARSIZLIĞIN SEBEBİ HÜKÜMET VE CUMHURBAŞKANIDIR”

Türkiye’de 3 milyon kişinin işsiz olduğunun altını çizen Öztrak, “İlk defa 2010 yılından bu yana 3 milyonu geçiyoruz. Böyle baktığınız zaman bu rakamların hepsine birden bu ne demek? İşsiz kalmak ne demek? Gelirinin kesilmesi demek. Vatandaşın cebine geliri kesilir. Hani bir de borç verdiler ya, borç yiğidin kamçısıdır deyip. Ama hala vatandaşın arabasının ruhsatı evinin tapusu bankanın elinde. İşsiz kalınca ev de gider araba da gider. Vatandaşa yansıyacağı bu. Borcun altında vatandaş ezilir gider. Hani istikrar? Demek ki tek parti iktidarında da çok ciddi istikrarsızlık olabiliyormuş. Bu istikrarsızlığın müsebbibi de bu hükümettir ve Cumhurbaşkanıdır.” diye konuştu.

Etiketler: »
3114 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?