logo

hosting
04 Mayıs 2013

Kalbinizin güzel atması için spor şart

Kalbinizin güzel atması için spor şart

Baharın gelmesiyle birlikte , mevsimsel değişikliklerin atmosfer yarattığı oksijenseviyesindeki değişiklikler, yanlış nefes alımı, bilinçsizçe vücudu zorlayarak yapılan sporlar kilo vermek isteyenleri etkiliyor.Kışın alınan kiloların çabuk verilmesi adına gittiğiniz spor salonları yada parkuralanlarında bilinçsizce yapılan egzersizler ve vücut geliştirme amacıyla ağırlıkçalışanlar kalp krizi geçirme riskiyle de karşı karşıya getiriyor. Avrasya HospitalKalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Esat Akıncı ”Sağlık için kalbinizi yormadan bilinçli spor yapmak şart ” dedi.

Avrasya Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akıncı ”Birçok spor salonunda, üyelik için başvuranlardan sağlık rapor bile istenmiyor. Kişi rahatsızlığının farkında bile olmadığı için, aslında ciddi ya da başlangıç safhasında olan aort darlığı gibi bir durum yaşıyorsa, ani efor sonucunda ölebilir. Ayrıca kas büyüten hormonlar ve içinde pek çok kimyasal bulunan protein tozları da kullanılmamalıdır. Özellikle kas geliştirici hormonların damarlar ve kalp kası üzerinde yağlanma yaptığı son yapılan araştırmalara göre gayet açıkça ortadadır..

EFOR TESTİ ŞART

Yaşınıza göre spor yapın kalp için en yararlı spor ise tempolu yürüyüş ve yüzmedir. Tabi spora başlamadan önce en önemli ilk şey sağlığınızla ilgili kafanızda şüpheniz dahi varsa, mutlaka muayeneden geçmektir. 30 yaş üstü ve spora yeni başlayacak kişi mutlaka efor testi ve kalp ultrasonografisi yaptırmalıdır.  Daha önce sporla tanışmamış 40 yaşında bir insanın ısınmadan vücut geliştirme ya da abartılı biçimde koşu yapması son derece sakıncalıdır. Kişinin yaşına uygun ve bilinçli bir şekilde yaptığı sporun birçok faydası bulunmaktadır, vücudun sınırlarını zorlamak ani ölümlere sebebiyet verebilir. Kalbi yormadan bilinçli spor yapın ki hem sağlıklı kilo verin hem de kalp sağlığınızı koruyun” dedi.

‘VAKİT BULAMIYORUZ’ MAZERETİ

Avrasya Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akıncı ”Maalesef ki, günümüz şartlarında yoğun iş temposunun da etkisiyle insanlar spor yapmak için vakit bulamıyoruz mazereti göstermektedir. Aslında spor alışkanlığını nasıl yemek yemek, su içmek, uyku vs… yaşam için vazgeçilmez önemi var ise, sporu da sağlıklı kaliteli yaşamın vazgeçilmezi olarak hayatımızın içine almak gerekir. Kaliteli yaşam için en azından haftada 3 gün spor yeterlidir. Spor salonlarına gidemeyenler için ise, günde yarım saatte olsa yürüyüş yapmak kendi sağlığınıza çok faydalı bir yatırım olacaktır.” dedi..

Kaynak: ensonhaber.com
27389 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?