logo

hosting
11 Nisan 2013

Her 10 saniyede bir kişi sigaradan ölüyor

Her 10 saniyede bir kişi sigaradan ölüyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Ayfer Haydaroğlu ve Uzman Hemşire Gül Özaydemir, ‘Sigarasız Gençlik’ ve ‘Kanser ve Beslenme’ üzerine Muhittin Arel Amfisi’nde Şirinyer Anadolu Lisesi öğrencilerine konferans verdi.

Konferansın açılışında Tıp Fakültesi öğrencileri bir dans gösterisi yaptı. Ardından Prof.Dr. Haydaroğlu, Sigarasız Gençlik başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Prof.Dr. Haydaroğlu, sunumuna başlarken öncelikle kanser haftasına vurgu yaparak kansere karşı duyarlı olmak gerektiğine değindi. Prof. Dr. Haydaroğlu, sigara bağımlılığının çocukluk ve gençlik dönemi hastalığı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Eğer anne babalar sigara içiyorlarsa çocukları onlara özenerek sigara içmeye başlıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her 10 saniyede bir kişi sigaradan ölmektedir. Sigaraya bağlı ölümlerde en fazla kalp ve damar hastalıkları, ikinci sırada ise kanser gelmektedir.” Prof. Dr. Haydaroğlu, sigarasız bir gençlik diledi.

Prof. Dr. Haydaroğlu’nun ardından Uzman Hemşire Gül Özaydemir de “Kanser ve Beslenme” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Özaydemir, kanserin genel nedenlerinin başında dengesiz beslenme geldiğini belirterek “Kanserden korunmak için sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak çok önemlidir. Ülkemizde kanser olan kadınların yüzde 50’si, erkeklerin yüzde 30’u beslenmeye bağlıdır.”

Kaynak: haber7.com
3704 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?