mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Tadelle Pernigotti’yi satın aldı

Editör ~ 14 Temmuz 2013 ~ Ekonomi ~ 1753 Kez Görüntülendi. A- A+

Tadelle ve Sarelle markalarının sahibi Toksöz Grubu, 150 yılı aşkın geçmişiyle İtalya’nın en köklü markalarından biri olan Pernigotti’yi satın aldı. Fındıklı çikolata, nugat ve dondurmalarıyla ünlü olan Pernigotti, Toksöz Grup’un ilk yurtdışı satın alması.

Türkiye’nin en köklü markalarından Tadelle ve Sarelle’nin sahibi Toksöz Grubu, İtalya’nın 150 yıllık çikolatacısını aldı. Toksöz’ün satın aldığı marka Pernigotti, İtalya’da Fratelli Averna bünyesinde yer alıyor. Fındıklı çikolata, nugat ve dondurmalarıyla ünlü olan Pernigotti’nin Toksöz Grup’un yurtdışında parlayan yıldızı olacağı belirtildi.

İLK YABANCI SATIN ALMASI

Toksöz Grup Türkiye’de Tadelle, Sarelle ve L’era Fresca markalarıyla gıda sektöründe, Sanovel markasıyla da ilaç sektöründe faaliyet gösteriyor. Toksöz Grup Sanset Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, grup olarak, ünlü Pernigotti markasını satın almaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, bunun ilk yurtdışı satın almaları olduğunu söyledi.

‘YURTDIŞINDA GÜÇLENECEĞİZ’

Toksöz, şöyle devam etti: “Grubumuz, çikolata, nugat ve dondurmada dünya çapında tanınan bir marka olan Pernigotti’nin yurtdışındaki gücünü de arkasına alarak daha da güçlenecek ve Avrupa başta olmak üzere, dünyada yeni pazarlarda varlığını gösterecek. Pernigotti yüzde 100 doğal ürünlerle şirketimizin yurtdışında parlayan yıldızı olacak. Pernigotti’yi hem Türk pazarına hem de önemli ülkelere tanıtacağız.”

Yılda 80 milyon euro cirosu olan Pernigotti’nin sahibi Francesco Rosario Averna da, 1868’den bu yana şekerleme üretilen fabrikanın emin ellere gittiğini ifade etti. Averna, “Toksöz ailesi yönetiminde markamız dış dünyaya şimdi daha da açılacak” dedi. 1995 yılında Pernigotti ailesinin son bireyi Stefano Pernigotti tarafından mirasçısı olmadığı gerekçesiyle Fratelli Averna grubuna satılan Pernigotti şekerleme fabrikasında halen 150 işçi çalışıyor.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: