mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Bankaların Kurban Bayramı Kredileri

Editör ~ 02 Ekim 2013 ~ Ekonomi ~ 3616 Kez Görüntülendi. A- A+

Bankalar, kurban bayramını nakit sıkışıklığı olmadan geçirmek isteyenler için cazip koşullarda kampanyalar hazırladı. Gider kalemine bu ay kurbanlık, bayramlık alışverişleri ve diğer masrafların eklenmesiyle nakit sıkıntısı çekeceğini düşünen pek çok kişi şimdiden bankalarla görüşmeye başladı.

Kurban bayramının yaklaştığı günlerde bankalar, nakde sıkışanlar için "bayram kredisi" kampanyaları düzenledi.

Pek çok banka "bayram kredileri" yarışına erken girerken, bazı bankalar da bu kampanyaya dahil olmak için bayramın biraz daha yaklaşmasını bekliyor. Özellikle "kısa vadede düşük faiz" parolasıyla kampanya yarışına dahil olan bankaların bir kısmı da "cazip" olarak niteledikleri koşullarla müşteriyi bankalarına çekme gayretinde.

Bankalar arasındaki kampanya rekabeti ise nakde sıkışan müşteriye yarıyor. Gider kalemine bu ay kurbanlık, bayramlık alışverişler ve diğer masrafların eklenmesiyle nakit sıkıntısı çekeceğini düşünen pek çok kişi şimdiden bankalarla görüşmeye başladı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bankaların kredi maliyetleri alınan dosya masrafları ve diğer ücretler nedeniyle farklılık gösterebiliyor. Bazı bankaların "bayram kredisi" kampanyaları şöyle:

İŞ BANKASI

İş Bankası, "Geleneksel bayram kredisi" kampanyasıyla bu bayramda da nakde ihtiyaç duyan müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. 22 Ekim’e kadar geçerli olacak kampanya ile serbest meslek sahipleri, tüm ücretli çalışanlar ile emekliler, 60 ay vadeye ve 35 bin liraya kadar farklı kredi seçeneklerinden yararlanabilecek.

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası da kurban bayramına özel kredi kampanyası düzenledi. Banka 9 aya kadar vadeli 3 bin lira krediyi 0,79 faiz oranıyla kullandırıyor. Bu kampanya kapsamında kredinin dosya masrafı için de 79 lira alınıyor.

VAKIFBANK

Vakıfbank ise kurban bayramında "KOBİ’lere çifte bayram" sloganıyla hazırladığı kredi kampanyasında 3 ay sonrası ödeme, 36 aya kadar yüzde sıfırdan başlayan faiz oranlarıyla acil nakit ihtiyacı olan KOBİ’lere sunduğu kampanyasıyla öne çıkmaya çalışıyor.

DENİZBANK

Denizbank da "Cebimde kredi" adı altında sunduğu bayram kredisi kampanyasında 1-12 ay vadeye kadar yüzde 1,39 faiz oranıyla kredi kullandırıyor. Bayram aylarında ödemenin olmadığı ve dosya masrafının alınmadığı kampanyada diğer vade seçeneklerinde faiz oranlarında değişiklik kaydediliyor.

Diğer bankaların da gelecek günlerde rakip bankaların düzenlediği kampanyalara benzer kampanyalarla müşterilerinin karşısına çıkacağı öğrenildi.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: