mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Chp’li Millet Vekili Hüseyin Aygün Pkklılar tarafından kaçırıldı!

Ufuk Karaca ~ 12 Ağustos 2012 ~ Gündem, Siyaset, Son Dakika ~ 2083 Kez Görüntülendi. A- A+

hüseyin aygün Tunceli’de yol kesen PKK’lılar CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçırdı. Ovacık ilçesinde parti çalışmaları yaptıktan sonra akşam saatlerinde Tunceli’ye dönmek üzere yola çıkan Aygün’ün içinde bulunduğu otomobil, Ovacık-Tunceli karayolunun Fırtına Veli Çeşmesi mevkisinde silahlı kişilerce durduruldu. Milletvekili Aygün’ün yanında bulunanları serbest bırakan teröristler, Aygün’ü yanlarına alarak bölgeden ayrıldı.

UNCELİ – – CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı.
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün teröristler tarafından kaçırıldığını açıkladı.
İddiaya göre, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde parti çalışmaları yaptıktan sonra akşam saatlerinde Tunceli’ye dönmek üzere yola çıkan Aygün’ün içinde bulunduğu otomobil, Ovacık-Tunceli karayolunun Fırtına Veli Çeşmesi mevkisinde silahlı kişilerce durduruldu. Milletvekili Aygün’ün yanında bulunanları serbest bırakan kişilerin, Aygün’ü yanlarına alarak bölgeden ayrıldıkları öne sürüldü. Otomobilde bulunanlardan Kadir Merkit’in konuyla ilgili olarak Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

VALİLİK: ARACINI TAKİP ETTİLER

Tunceli Valisi Hüseyin Aygün’ün kaçırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, CHP’li Hüseyin Aygün’ün aracının takip edilerek, özellikle durdurulduğunu ifade etti.
İşte Vali’nin açıklamaları: “PKK’nın 15 Ağustos’un yıldönümünde başlattığı kanlı eyleminin yıldönümü olduğu için hassas bir hafta. CHP’li Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, PKK’lılarla birlikte gitmeme yönünde direndiğini biliyoruz. 1984 yılındaki PKK’nın ilk eylemine denk gelmesi tesadüf değildir. PKK’lılar, vekil Aygün’ün aracını özellikle durdurmuş.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Tunceli’de kaçırıldığı bilgisini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı MYK üyeleri genel merkezde bir araya geldi. Ankara’da bir iftara katıldığı belirtilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aygün’ün kaçırıldığı iddialarının ardından parti genel merkezine geçti. Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezine gelen genel başkan yardımcıları Haluk Koç ve Gürsel Tekin ile durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi. Öte yandan Parti Sözcüsü Haluk Koç’un basın mensuplarına bilgi vermesi bekleniyor.

5 CHP MİLLETVEKİLİ BÖLGEYE GİDİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili ayrıntıları yakından takip ettiklerini belirterek, 5 CHP milletvekilinin konuyla ilgili olarak Tunceli’ye hareket ettiğini bildirdi.

EKER: ÇOK ÜZÜCÜ BİR OLAY

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırıldığı iddiası ile ilgili, ”Çok üzücü bir olay umarım zarar görmez” dedi. Ankara’ya gitmek üzere geldiği Diyarbakır Havaalanında Aygün’ün kaçırılması iddialarıyla ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Eker, kısa süre önce Tunceli Valisiyle telefonda görüşme yaptığını, bu sırada Milletvekili Aygün’ün eşinin de valinin yanında bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ”Eşiyle de görüştüm. Çok üzücü bir olay, umarım zarar görmez. Sayın Vali, Hüseyin Beyin o bölgeye gidip ziyaretlerde bulunacağı ile ilgili kendilerine haber verilmediğini söyledi. Kendi aracıyla gidiyor, o anda aracı durduruyorlar. Ama sadece onun aracına dönük bir şey. Orada başka araçlar gidip, geliyor. Görgü tanıkları varmış. Demek ki takip etmişler veya haber vermişler. Dolayısıyla onun aracını durduruyorlar. Diğer yanındakilerini gönderiyorlar. Bir Süre tutacaklarını söylüyorlar. İnşallah bir zarar görmez. Temmenimiz o. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Kanyak; Türkiye Gazetesi


Etiketler: , , , ,

habere yorum yapın

Yorum yapın: