logo

hosting
10 Nisan 2013

Uzmanlardan bahar depresyonu uyarısı

Uzmanlardan bahar depresyonu uyarısı

Diyarbakır’da aile hekimi olarak görev yapan Uzm. Dr. Asuman Nak, bahar depresyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Nak, “Bahar aylarının gelmesiyle birlikte hastalar nezle, yorgunluk, halsizlik, burun akıntısı gibi şikayetlerle bize başvuruyorlar. Uyku problemi yaşadıklarını, bitkin olduklarını ve kas ağrıları yaşadıklarını söylüyorlar. Havadaki polenlerden dolayı daha çok alerjik reaksiyonlar görülüyor. Gelen hastaların ilk olarak kronik rahatsızlıklarını sorguluyorum” dedi.

BUNLARA DİKKAT

Depresyon halinin çok uzun sürmediğine değinen Nak, en fazla 1-2 hafta sürdüğünü, depresyon halinin devam etmesi söz konusu olduğunda psikolojik destek alınmasını önerdiğini ifade etti. Nak, bu depresif duygu halinden kurtulmak için taze meyve ve sebzeler tüketilerek vitamin alınması uyarısında bulundu. Bol su tüketimine dikkat edilmsi gerektiğini bildiren Nak, “Giyim kuşama dikkat edilmelidir. Uyku düzenine dikkat edilmeli, her gün düzenli olarak spor yapılmalıdır. Bu depresyon hali migren ataklarına, kas ağrılarına neden olduğu için hastalara kas gevşetici ağrı kesici ilaçlar yazıyoruz” diye konuştu.

Depresyon halinin kadın hastalarda daha çok görüldüğünü vurgulayan Nak, “Kadınların duygu dünyaları daha yoğun ve karmaşık olduğundan depresyon hali kadınlarda erkeklere göre daha yoğun görülüyor. Ayrıca daha önceden psikolojik sorunları olan ve depresyona meyilli hastalarda daha sık görülüyor” şeklinde konuştu

Kaynak: ensonhaber.com
22840 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?