logo

hosting
15 Mart 2014

Rusya: Ukrayna ile savaş istemiyoruz

Rusya: Ukrayna ile savaş istemiyoruz

BM Güvenlik Konseyi’ndeki acil toplantıda Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ülkesinin Rus saldırganlığının kurnbanı olduğunu söyledi ve BM Şartı belgesini elinde tutup, Moskova’nın BM Şartı ve diğer bazı uluslararası sözleşmeleri ihlal ettiğini söyledi.

Ancak Yatsenyuk “Hala bu krizi barışçıl yollarla çözme şansımız olduğuna inanıyorum” dedi ve Moskova’ya doğrudan görüşme çağrısı yaptı.

ÇURKİN: SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Yatsenyuk Rus Büyükelçi Çurkin’e dönüp, “Biz şu soruya yanıt istiyoruz. Ruslar bizimle, onyıllardır sıcak ve dostane ilişkiler sahip olduğu bir ülkeyle savaşmak istiyor mu?” diye sordu.

Yatsenyuk, “Ben Rus halkının savaş istemediğine inanıyorum. Umarım Rus hükümeti ve Rusya lideri de halkın dileklerine uyar ve bu sorunu çözmek için diyaloğa yöneliriz” dedi.

Yatsenyuk’a yanıt veren Çurkin de “Rusya da, Ruslar da savaş istemiyor. Ukraynalıar’ın da bunu istemediğine inanıyorum. Dahası durumun böyle okunmasını ve daha da gerginleşmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Çurkin Yatsenyuk’un müzakere çağrısına yanıt vermedi “ülkeyi ikiye bölenin Moskova değil, Kiev olduğunu” savundu.

Çurkin Kırım’daki referandumun da ülkedeki “yasal boşluk” nedeniyle gerekli olduğunu savundu ve Kırımlıların neden “kendi geleceklerini belirleme fırsatına sahip olamayacaklarını” sorguladı.

Daha önce de Rus Savunma Bakanı Ukrayna sınırından çok da uzak olmayan bir noktada askeri tatbikat başladığını doğruladı.

Bakanlık, Rostov, Belgorod ve Kursk’ta ay sonuna dek sürecek tatbikata 8 bin askerin katıldığını belirtti.

Kaynak: ensonhaber.com
30303 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?